Как да се справите с лошия дъх?

Някои билки помагат за проблема
5
Как да се справите с лошия дъх?
Снимка: istock

Лошият дъх е често срещан проблем. Консумация на пикантни подправки, сирена, дехидратация, лоша орална хигиена... Халитозата или постоянният лош дъх, обикновено се дължи на бактерии в устната кухина. Винаги е добре да се консултираме със зъболекар, за да установи на какво се дължи лошият ни дъх – дали на дентални или стомашни неразположения. Въпреки това е добре да знаем кои билки могат да ни помогнат срещу този неприятен проблем. Вижте някои от тях.

Семена от копър

Семената от копър са ароматни и обичаме да ги ползваме в нашите кулинарни рецепти. Те са богати на важни антиоксиданти, които помагат за прочистване на чревната система. Имат алкализиращ ефект върху слюнката и предотвратяват свръхрастежа на вредните бактерии, причиняващи лош дъх. Как да ги ползвате срещу лош дъх?

Може да си приготвите отвара от семената и да изплаквате устата си по няколко пъти на ден с нея. Включете смлени семена към менюто си, като може да четкате зъбите си и езика с тях. След като измиете както обикновено зъбите си, поставете върху четката смлени семена. Също така, може да опитате и да сдъвквате по малко от семената.

Магданоз и мента

Подходящи за вашите смутита, сосове, ястия, както и за приготвяне на чай. Тези ароматни билки са богати на хлорофил и витамини, които са от съществено значение за детокса на организма. Те също като семената от копър, спомагат за алкализиране на слюнката, намалявайки вредните бактерии в устната кухина. Магданозът и ментата са бързо решение за освежаване на дъха. Когато искате да елиминирате лошия дъх, просто сдъвчете няколко листа от тях, ако нямате време да приготвяте отвари.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: менталош дъхкариеси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хигия не е на почит в София.
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СКО ди миехте редовно зъбите и посещавахте редовно зъболекар то нямаше да ви смърдят устите на тоалетна .НО !! когато само 30% от българите си мият зъбите редовно то какво да говорим повече.А като добавим и провинциалното къпане веднъж седмично положението става плачевно.А аз се чудя защо западно европеите ме питатаАбе що българите в София миришат така?А аз и отговарям, -Идете в прованса да видите какво е миришене.ХО-ХО
2
4
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Като се намухате яко с чесън...
1
4
 
3
 
! Отговори
мицел преди 4 години
Трябва да се спре да се завира езика там, където не му е мястото, особенно, ако собственика на това място се е оплакал от сърбеж и зелено течение.И дъха се подобрява автоматично.