Коронавирусът навлиза в кръвта, може да го няма догодина

Първоизточник са прилепите
10 мар 2020 12:08,
39

На фона на голям брой заразени с грип от тип Б и 4 случая на коронавирус - държавните разпоредби са в действие. В някои сфери като културата и спорта тепърва ще се усещат ограниченията, а в други като образованието нещата постепенно ще влизат в нормалния си ритъм. В този момент ключови остават дисциплината, личната хигиена и отговорност, както и проверената информация и съвети.
Още по темата

"Има някои интересни резултати, които са постигнали китайци и някои американски компании", каза за "България сутрин" вирусологът акад. Ангел Гълъбов.

Що се отнася до карантината - китайците показали чудеса, там пикът мина, кривата върви надолу, a първоизточникът са прилепи. Първоначално е бил установен вариант С, от който произлиза мутант Л -  причинител на масовото заболяване. Тогава вирусът е станал човеколюбив.

"Много лесно се придава от човек на човек, този вирус показва рекорд. Личната защита и доброто измиване на ръцете са важни, масовите мероприятия е положително, че се отменят. Болните трябва да носят маски", каза акад. Гълъбов за Bulgaria ON AIR.

Не можелo да се каже няма ли да изчезне коронавирусът, много е вероятно да не се появи следващия сезон. Спорен е въпросът дали тези, които са го прекарали, имат имунитет, но би трябвало. Мъжете са 2/3 от боледуващите, има много въпроси без отговор.

"Този вирус навлиза дълбоко в алвеолите. За разлика от грипа, този вирус навлиза в кръвта", допълни вирусологът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не забравяйте да изгоните фарисеите и книжниците, като отидете на църква (където със сигурност ще лепнете още някой вирус освен религията).
27
1
 
5
 
! Отговори
Баш Вирусолог преди 4 години
Това е божието наказание, покайте се за греховете си, вървете на църква и запалете свещ за живите и умрелите, постойте в църквата 30-40 минуте и се замислете колко е кратък и крехък човешкият живот и колко голяма е вселената.
26
4
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Валентин Тодоров - Тук може да включиш и безпризорните кучета и котки по улиците.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашето здравеопазване ще гръмне в момента, в който избухне епидемия като в Италия.
24
2
 
17
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Покрай този вирус може би и министъра на културата най-после ще се изкъпе и среше.
23
2
 
13
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Най-после някой да го каже,макар и не в прав текст.Вирусните епидемии,също както и бактериялните са цената която хората плащат,допускайки гълъби,прилепи и плъхове в таваните и мазетата на домовете си.Оттам вирусите,които основно се пренасят от гълъби и прилепи,чрез размножаващиге се и хранещи се с екстрементите им *** и други насекоми навлизат в кухните,килерите и жилищните помещения.
22
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че е вируса, да научи хората да си мият ръцете. Затова, подозирам че е създаден от някоя сапунена компания. Следващият ще се разпространява чрез несресани коси, за да има бум и на търсенето на гребенчета.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от това което каза човека разбрах че в българия няма нито едно от лекарствата което ползват за лечение което е страхотно
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има резон относно хигиенните навици и условия на живот,на работни места в сферите на производство и услуги,обществени места и организирани мероприятия за посещения понеже жените са по организирани в отговорността със създаването,поддържането на такива навици с условия на живот,чистота по места,в семейно жилищно отношение всичко да е дезинфекцирано,чисто,измито,изпрано,протрито до малки подробности дори до чехлите носещи се в къщи,що обувки,изтривалки,както площадки,стълбища за хигиенна подръжка
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що вирусолог се изреди. И всеки говори нещо свое ...
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Не си прав. Ако всички причинители на болести влизаха в кръвта, вероятно нямаше въобще да ни има. Или щяхме да се разхождаме в скафандри.
17
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли нещо ,което да не влиза в кръвта.Защо на този човечец са седоверили да упойва плебса.Чакаме бальцелонската кауза ,да стигнедо Кьовеши.Там са резултатите на вируса.
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм против учените и дори признавам, че има известен смисъл от съществуването на институтите. Но за какво са им академици? Измислена позиция, пенсионирането не ги лови. Дори и да са представлявали нещо на млади години, от един момент нататък е много съмнително, че са полезни както за науката, така и за обществото.
15
6
 
18
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
Българското образование е на нивото на килиино училище.Коментарите бъкат от "спецове" пощипвали съученичката в клас ама мноу знаят иначе.И половината от пилещите германофили.Пълни смешници.
14
4
 
5
 
! Отговори
хах преди 4 години
До Анонимен 16Да, сега и вируса стана филантроп
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя академик е решил, че вместо да прочете информацията от СЗО, е по-приятно да гледа филма Contagion ( не знам как са го превели на български) от 2011-та и да ни го преразкаже... Жълт картон, другарю! При повторно нарушение, директно звъним на Симеон Дянков и той ще се разправя с вас
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че е "човеколюбив" този вирус! Представям си, какво би станало, ако не беше. Чист късмет.
11
10
 
42
 
! Отговори
3 преди 4 години
Стига с тая психоза, дето всявате в хората! Пуснеш телевизия, влезеш в интернет-навсякъде едно и също. Само отклонявате вниманието на хората от важните неща и ги карате да вярват, че нещо лошо ще им се случи! А страхливите хора са най-лесни за манипулация! Глупостта е по-заразна!
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според СЗО източникът на вируса не може да се свърже с животински видове. Но според другаря академик, източник били прилепите. И как го разбра? Сигурно Ванга му го е казала.
9
5
 
23
 
! Отговори
Теоретик преди 4 години
вируса е саморасал в България, затова се открива в 75 годишна самотно живееща жена от вътрешността на страната. Другата възможност е винаги да сме си го имали и китайците да са го "открили" както Нютон е открил гравитацията.