Кои храни да избягвате преди 10 сутринта?

Някои могат да доведат до напълняване
11 мар 2020 06:00, Михаела Лазарова
7
Кои храни да избягвате преди 10 сутринта?
Снимка: istock

Закуската е първото и най-важно хранене за деня. Дори и да се стараем да не я пропускаме, важно е с какви храни зареждаме организма си в ранните часове на деня. Здравословната закуска може да ни помогне да поддържаме фигурата си, да отслабнем, да бъдем в добро настроение и да поддържаме енергийните си нива. Ако всичко това ви допада, вижте кои храни да избягвате преди 10 сутринта.

Зърнени закуски, корнфлейкс

Вкусни и бързи за приготвяне в сутрешните часове, те определено не са най-здравословния ни избор за закуски. Те съдържат много захар, която за съжаление организмът ни няма да усвои за енергия, а ще натрупа като излишни мазнини, най-често в областта на корема.

Консумирането на такъв тип закуски, повишава и нивата на кръвната захар и инсулина. Не след дълго отново ще сте гладни за още вредни храни, ще се усещате мудни. Може да опитате да замените корнфлейкса с овесена каша, която сте си приготвили, с плодове, канела, ядки.

Палачинки, гофрети, вафли, кексове...

Бързо решение за закуска, но с високо съдържание на рафинирани въглехидрати. Рафинираните въглехидрати могат да ви накарат да се чувствате по-гладни през останалата част от деня, без да ви осигуряват достатъчно фибри и други важни хранителни вещества. По-добре е да закусите пълнозърнест сандвич или ако все пак ви се хапват палачинки, пригответе си ги със здравословно брашно или пък без.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
?!?!? преди 4 години
Те съдържат много захар, която за съжаление организмът ни няма да усвои за енергия, а ще натрупа като излишни мазнини, най-често в областта на корема.?!?!? Как така няма да ги усвои ? Ако няма друга енергия, ще ги усвои разбира се!Рафинирани въглехидрати ?!?! Такова животно НЯМА! Доста компетентна статия!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСупа винаги може да си хапне човек,тя е най-полезната храна и не е суха,а и не е добре за стомаха,човек да се храни често със суха храна!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да не може плачинки? Тези люспи конрнфлейк,не са ми вкусни.Пържени филийкиПирожки със сиренеБанички със сирене или друг пълнежРогчетаМилинкиБухтиКифли с локум,с мармалад,с маково семе,със сусамПонички с жълт кремТутманикВитошки.................................... и други български закуски.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2 парчета торта Гараш е идеална закуска.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гореща шкембе чорба, подлютена, та да поеме повече хляб.После една студена биричка за охлаждане. Държи до обяд.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пържени филии може!