9 стъпки за пролетен детокс на тялото

Приемайте две или три порции на ден протеини
13 мар 2020 04:30, Михаела Лазарова
0
9 стъпки за пролетен детокс на тялото
Снимка: istock

Пролетта е най-зареждащият сезон. Поставяме ново начало, особено що се отнася до грижата за тялото ни. Зимата по-често страдаме от настинки и грип, което налага медикаменти, храним се не с толкова здравословни храни, натрупваме килограми, движим се по-малко, а в допълнение и стресът и у дома или на работното място...

Време е за пролетно прочистване на тялото, време е за детокс. Благодарение на него ще се чувстваме по-здрави, кожата ни ще подобри своето състояние, а и ще можем да свалим някой друг излишен килограм.

Кои са стъпките на пролетния детокс?

Елиминирайте или намалете консумацията на следните храни и напитки – алкохол, млечни продукти; захар, бяло брашно, колбаси, преработени и пакетирани храни, готови супи. Само няколко дни след като сте ги изключили от менюто си, ще усетите колко по-добре се чувствате без тях, а храните, които може да си позволите да консумирате, техният списък е изненадващо дълъг.

Хапвайте повече пресни плодове и зеленчуци – Особено полезни за детоксикиране на организма са цвекло, броколи и целина, спанак, горски плодове, лимони, свежи подправки, ябълки, киви.

Спортувайте – част от по-здравословното пролетно начало е именно спортната рутина. Спортът помага да детоксикираме тялото си, да подпомогнем функцията на лимфната система. Така например, интензивното ходене и плуването са подходящи точно за лимфната система. Йогата е чудесна за поддържане и укрепване на всички системи в тялото. Намерете вашата активност, без значение дали ще е фитнес, зумба или друг вид гимнастика, трябва да се чувствате заредени с енергия. Редовният спорт ще подобри енергийните ви нива, които в началото на пролетта при някои хора са по-занижени.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари