Витамини и минерали за силен имунитет по време на грип

Добавете ги към менюто си
Обновена: 14 мар 2020 13:28 | 14 мар 2020 13:26, Михаела Лазарова
17
Витамини и минерали за силен имунитет по време на грип
Снимка: istock

Темата за имунитета винаги е с повишено внимание през есенно-зимните месеци, когато организмът ни е по-уязвим към настинки и грип, но и в сегашната ситуация на пандемия от COVID-19.

Всяко нещо като стрес, неправилно хранене и неспазване на лична хигиена, хронични заболявания и други, могат да намалят имунитета ни. Затова е важно да положим максимални усилия, за да повишим защитните сили на организма си.

Консумиране на качествена храна, по-малко преработени меса като колбаси, тестени изделия, чай от ехинацея, както и прием на някои витамини и минерали, могат да помогнат на тялото ни. Сезонните настинки и грипа отслабват имунитета ни. Вижте от кои хранителни елементи се нуждаем, когато сме неразположени (и не само).

Витамин С

Витамин С е един от най-мощните антиоксиданти, който се бори със свободните радикали и предотвратява окислителното увреждане на клетките. Той е главният герой в поддържането на имунитета. Стресът и инфекциите могат да бъдат причина за изчерпване на витамина от имунните клетки. Редица проучвания показват, че редовният прием на витамин С може да намали тежестта на неразположенията по време на настинки и грип, но също така и да съкрати продължителността на респираторните инфекции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: грипвитаминиCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
. Изследвания от 2017-та, върху 217 000 човека показват 2% по-ниска заболяваемост от бактериални инфекции върху хора, пили четворни дози витамини над година. Тия дето пили 6 месеца - нула подобрение. Тия дето пили двойни, нормални или никакви дози - все едно.А срещу вирусни инфекции - няма значение кой какво е пил. Само директно лечение с интерферон дава резултат, до 6 часа от заразяването. Ха познай ЕС дали е позволил вноса на интерферон?
12
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Белобради преди 4 години
ДРАГИ ,ЧИТАТЕЛИ ВЗИМАЙТЕ ПРИЕМ ЦИНК ,ВИТАМИН Д И СИЛЕН ПРОТИВ ВИРУСА .МНОГО ОТ ВИСОКО НИВО МИ КАЗАХА
11
1
 
6
 
! Отговори
Имунопитек преди 4 години
Вместо лимони, грейпфрут и киви, народът се запаси с тоалетна хартия, захар, брашно и олио.
10
0
 
3
 
! Отговори
Трандамия преди 4 години
Онанизъм - за здрав и бодър организъм !
9
1
 
3
 
! Отговори
село в северозапада преди 4 години
До 7: Жив и здрав бъди, но не учи нас по-възрастните, какво да пием. То понеже уискито, не е дестилат, точно като ракията, щото!! Впрочем, ти коолко си мислиш, че ще живееш!?!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Михаела абе готина мацка си ама не ти ли омразна да слагаш тия глупави статии постояно може би се опитваме да привлечем вниманието на някого...
7
3
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Двама ракиджии пукнаха в Пирогов вече. Още други 20 били на същото ракиено парти са с коронавирус. Алкохолът срива имунитета и не влияе по никакъв начин на вирусите. Те могат да бъдат убити, ако на гладка повърхност ги третираш с алкохол МИНИМУМ 60 градуса. Пий си ракията, живей си до 60 и не ни занимавай. После се чудете защо сте на последно място в ЕС по продължилтеност на живота. Още един жокер- от домашен недестилиран *** ти се вие свят, ама от качествено уиски- не. Защо ли?!
6
2
 
0
 
! Отговори
факт преди 4 години
До до 1между пътуванията по еда ракия
5
3
 
8
 
! Отговори
факт преди 4 години
до сега не е доказан здравен ефект от пиене на витамини!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам ама практиката ми показва другоХващал съм грип и настинки и като вечер преди лятане удара няколко греани ракийки и си легна сунринта съм кокуряк
3
2
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
А, не е така, секса е по-добре от ракията. На третия път си на Луната, на петия - на Марс.
2
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Тази глупост, че ракията нагрявала и убивала вирусите е толкова голяма глупост, че не може и да бъде. Алкохола има точно обратната дейност за организма. Алкохола намаляа иммуната система като забавя дейността на червените кръвни телца и допуска лесно влизане на вируси и тн.
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ракия!