6 хранителни комбинации за силен имунитет

Хапвайте пилешко с моркови
15 мар 2020 21:34, Михаела Лазарова
4
6 хранителни комбинации за силен имунитет
Снимка: istock

Храната, която консумираме ежедневно може да доведе до здравословни проблеми или пък да ни помогне да подобрим общото си здраве. Всичко зависи от това какви храни съставляват менюто ни, както и това как ги комбинираме. Има хранителни комбинации, които ни осигуряват важни хранителни елементи, подпомагащи имунитета, като зелен чай с лимон. Вижте кои други да опитате за повече здраве.

Яйца и спанак

Салатите със спанак са чудесни. Добавете към тях и яйца, за да увеличите приема на здравословни протеини. Жълтъкът (който е по-мазен) спомага за усвояването на витамин Е, който е мастноразтворим и необходим за подсилване на имунитета, здравето и красотата на кожата, косата, очите.

Когато към зеленчуковата салата добавите яйца, то усвояването на витамин Е от зеленчуците е четири до седем пъти повече, смятат учени.

Също така, яйцата подпомагат и усвояването на бета-каротин, лутеин и ликопен – антиоксиданти, които, подобно на витамин Е, се абсорбират най-добре с мазнини

Сини боровинки и ягоди

И двата вида плодове съдържат полифеноли, които са силни антиоксиданти. За тях се смята, че могат да намалят риска от болестта на Алцхаймер и рак. Според някои изследвания, тази хранителна комбинация от плодове има най-висока антиоксидантна активност за подсилване на имунитета.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Весела Иванова преди 4 години
Аз пия от началото на Септември натурална билкова тинктура Имунно и всеки ден превантивно пръскам гърлото си срещу вируси с Херба Ангин спрей. Няма грип, вирус или настинка , които да ме хванат с тези билкови продукти!
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яйца наистина е добре. Също защото съдържат селен. Селенът е полезен само в малки количества. Допреди половин век са го считали за отрова. рибата също съдържа селен. Може би затова има народно поверие, че не бива да се смесват риба и яйца. селен има и в доматите.Много важен е и цинкът. Установено е, че заразените са с недостиг на цинк.
1
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една единствена комбинация за силен имунитет. Варено овнешко месо и хубаво червено вино. Това е била рецептата на повечето лекари от началото и средата на 20 век за белодробни болести.