Храни, богати на мазнини, полезни за кожата

Хапвайте зехтин
16 мар 2020 21:20, Михаела Лазарова
0
Храни, богати на мазнини, полезни за кожата
Снимка: istock

Кожата, като най-голям орган в човешкото тяло, се нуждае от всекидневни грижи. Не само с козметиката, която ползваме, но можем да подобрим значително нейното състояние с храните, които консумираме всекидневно. Особено тези, които са богати на полезни мазнини. Слънчогледовите семки, сусамовият тахан, орехите, ни ги осигуряват. Вижте кои други ще се погрижат кожата ви да бъде здрава.

Омега-3 мастни киселини

Благодарение на тях могат да бъдат забавени процесите на стареене, както и влагата в кожата да бъде възстановена. Омега-3 имат мощни противовъзпалителни свойства, което подпомага заздравяването на кожата при рани, но и при акне, намалявайки неговото проявление. Добри хранителни източници на полезните мазнини са риба, орехи, ленено семе, семена от чиа.

Хапвайте бадеми

Една от най-полезните храни за здравето и красотата на нашата кожа са бадемите. Те са отличен източник на витамин Е. Той е антиоксидант и един от най-добрите „приятели“ на блестящата кожа. Благодарение на него, клетките са предпазени от увреждане, но също така се намалява и рискът от преждевременно стареене.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кожаядкиполезни храни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари