Лекар: Хората трябва да се заразят с вируса, да развият имунитет и епидемията ще спре!

Според д–р Стефан Константинов няма да се появи магическо лекарство
21 мар 2020 13:30, Нели Христова
195
Лекар: Хората трябва да се заразят с вируса, да развият имунитет и епидемията ще спре!
Снимка: БГНЕС

Какво ще се случи всъщност следващите два месеца? В следващите няколко месеца трябва, така или иначе, хората да се заразят с този вирус. Това заяви в предаването „Брюксел 1“ д – р Стефан Константинов, бивш здравен министър и  изпълнителен директор на УСБАЛО.

„На всички пожелавам, ако това им се случи, да не разберат или да е с много минимални последици.“ каза д - р Константинов. Според бившия здравен министър, „когато постигнем една голяма група хора, които са се срещнали с вируса и вече имат развит имунитет към него, епидемията ще спре“.

Д- р Стефан Константинов прогнозира, че вероятно след това ще се намерят ваксини, ще се подобрят и ще се уеднаквят протоколите за лечение, но това изисква време.

Едно лекарство се изпитва при нормални ситуации и условия в рамките на години. „Така че, да не възлагаме някакви надежди за появата на чудодейно лекарство в следващите една-две-три седмици или месеци“коментира изпълнителния директор на УСБАЛО.

Цялото интервю и други коментари за коронавируса – гледайте в предаването „Брюксел 1“ в събота, от 17.30 часа, по Bulgaria on air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филосовски избор е ..Тук въпроса става политНекоректен и кое е правилно да (изгориш чумавото гето ) Дясно решение ...или (да се намажете с *** всичките и да се наредите в крък да пеете дорде *** или мине като тузенско племе ) Ляво решение ...
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразяваш се я умреш я не лекарства тъй или иначе за всички няма пък и за какво са като ще се заразяваме и става А гушваш букета Б преболедуваш и евентуално получаваш имунитет (Без гаранция примерно от обикновен грип имунитет няма па ако ще 10 пъти да го изкараш ) НО да кажем получиш имунитет След месец или година ...Вируса мутира щамп( С )на Щамп( Д) и можеш да си навреш имунитета в ляво анархо комунустически по разбиране ди,,рник ..
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 175 оплешивя смвниси пола и Пу,,си я сложи на мястото на медведев под името ***
169
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И чумата и испанския грип са се справяли с КАРАНТИНА Факт не с масово заразяване егати левия комунистически де,,бил тоя
168
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За таквизи като тоя пъп,,еш има само едно решение Да се арестуват и заразят насилствено с вируса После под ключ зад решетки 40 дена И да го видин дали ще е прав ....
167
1
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Тогава защо са тези "мерки"..?? Накрая хем всички ще бъдем заразени, хем ще сме унищожили икономиката и ще имаме армии от безработни.. Яко, а
166
2
 
2
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Този не беше ли стоматолог ?
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с бедната студентка която доброволно се зарази срещу заплащане с ковидчето в британия?
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 140 Няма нужда хората да си седят в къщи ти със твоето ниво на интелигентност,вече си ги заразил не само в форума но и извън него предполагам с хората с който си контактувал.......
163
1
 
8
 
! Отговори
seira преди 4 години
ГЛЕДАЙТЕ В youtube СЛЕДНИТЕ ВИДЕА:1. ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ COVID-19. БЕЗУМИЕТО НА АЛЧНИТЕ ПАНИКЬОРИ.2. ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ COVID-19 - 2. УБИЙСТВО НА ИКОНОМИКАТА И БЕЗОТГОВОРНОСТ НА ВЪНШНО-УПРАВЛЯЕМИТЕ "УПРАВЛЯВАЩИ".3. ИМАТ ДУМАТА ВИРУСОЛОЗИТЕ И ЗДРАВИЯТ РАЗУМ.НАРОДЕ!!!!!
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В историята няма изчезнал вирус без да се създаде групов имунитет или ваксина. Испанският се е връщал на 3 вълни в продължение на 2 години. Ако някой си мисли, че с една карантина от 5 месеца ще решим проблема, много се лъже... В Китай също не е решен проблема, а Ухан ще продължи да тлее ако не са преболедували мнозинството, разбира сд
161
3
 
11
 
! Отговори
ianpav преди 4 години
То и оня лекар китаеца където го е открил се е заразил ама си умря човека . Тоя дето го е казал това да даде пример . Да иде при някой болен да му кихне в лицето . Те и англичаните действаха така ама си промениха тактиката .
160
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече се пазим и се борим с вируса , толкова новите щамове ще са по-безопасни , за да се "скрият" от врага. На това му се казва селекция , например както се селектират нови породи питомни животни. Накрая вируса ще еволюра до безопасен щам ,който спокойно ще си заживее с нас. В човешкия геном (ДНК) има 8% вградени вируси. И след като преболедуваме по-лекия щам , организма ще може да разпознава по-бързо "по-злите" братовчеди. Така ,че - борба до победен край.
159
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да и още нещо.Вие срещу каква болест имате имунитет,че така си вярвате на имунната система?
158
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 167Изграждането на антитела отнема повече време отколкото може да понесе живият организъм.Ако това което казвате беше вярно то тогава хората биха били безсмъртни.Пивече реалност и по-малко суеверни вярвания.Ще ви помогнат да живеете по-дълго :)
157
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече вируса мутира, толкова повече човешкия имунитет ще се адаптира за да го унищожава. Това също се учи в 8 - ми клас ;)Такъв е живота. Това как ще го живееш - с паника или със здрав разум си е до човека.
156
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото повече болни има толкова е по-голяма вероятността вирусът да мутира.Ще го прави отново и отново за да може да живее.Тия неща се учат по биология в 8 клас.
155
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек с имунитет е като висока ограда. Да си допълня обяснението за неразбралите и недоразбралите... Миенето на ръцете, непипането на лицето, не излизането от вкъщи, спазването на дистанция от поне 2 метра и т.н. повишават височината на оградата. Ако коефициента на предаване на заразата е под 1, то значи ще затихне с времето. Докато затихва ще има болни и всички те ще изградят имунитет, което ще намали коефициента на предаване доста под 1. Което е и целта. Това ви казва доктора. И от се знае.
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек с имунитет е в пъти по - лош преносител от човек без имунитет, тъй като в тялото му борбата с вируса започва от момента на появяването му. Поради тази причина размножаването му, а от там и разпространението му, е много по - трудно. Това е като ограда - ниската ограда лесно се прескача. Високата ограда ще я прескочи само някой подготвен. Има и друг въпрос - вируса се закрепва по тъканите и оцелява известно време там. Ако си бил контактен, дори с имунитет, пак си опасен... Въпроса е колко.
153
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Гледам много хора са се изказали, остава обаче открит въпроса, дали човек с имунитет НЕ е преносител ... или може да си изпозарази всички около него ....