Без термометър: Как да прецените дали имате висока темепратура?

Симптомите на COVID-19 са подобни на тези на обикновен грип
7
Без термометър: Как да прецените дали имате висока темепратура?
IStockphoto

В момента светът е скован от пандемия. Коронавирусът навлезе с бързи темпове във всяка една страна и взима жертви всеки ден. Все още се търси ваксина, която да победи заразата, но дотогава ние трябва да си останем по домовете и да се изолираме от всички външни контакти.

Симптомите на COVID-19 са много подобни на тези на обикновен грип, което прави разпознаването на вируса още по-трудно. Един от тях е висока температура над 38°C, породена от инфекция или заболяване. Термометрите могат да се използват за измерване на температурата, но е възможно да я заподозрете и без тях.
 
Придружаващите я симптоми често са болки в тялото, зачервена кожа, изпотяване или дехидратация. Познаването на тези фактори може много лесно да ви каже дали имате висока температура, или не.
 
Болките в тялото, главоболието и отпадналостта са много чести при хората с температура над 38°C. Те се проявяват при вируси като грип или обикновена настинка и са в резултат на имунния отговор спрямо инфекцията.
 
Много хора изпитват втрисане или треперене, дори когато температурата им не е много висока. Това е така, защото тялото се опитва да повиши температурата ви, за да разбере причината за инфекцията. 

Още по тематачетете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парене на очите,втрисане и отпадналост
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sigoturi NakuraСамо да уточниш: ЗРЪНЦА!! Не кочана!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още първия абзац е писане заради самото писане.Не чакаме ваксина и си стоим по къщите до идването и. Чакаме затихването на епидемията!