5 причини да детоксикирате организма си след празничното преяждане

Черният дроб се натоварва
22 апр 2020 22:30, Михаела Лазарова
0
5 причини да детоксикирате организма си след празничното преяждане
Снимка: Istock

Обичаме великденските празници, защото ни зареждат с положителна енергия, консумираме лакомства, любими храни... Но както след всеки празник, така и сега ще се замислим върху това как се чувстваме и изглеждаме след обилните трапези. Нужен ни е детокс! Защо? Вижте няколко добри причини.

По-високи нива на кръвната захар

Нивата на кръвната захар и инсулина са първите, които се повишават рязко от консумацията на шоколади, козунаци, по-мазни храни, които обикновено присъстват на трапезата ни. Когато нивата на захарта се покачат, ние чувстваме прилив на енергия, който обаче е краткотраен.

След пиковете следват и спадове и това ви кара по време на празничната почивка, а и след това да се чувствате летаргични, уморени. Освен това, когато поддържате високи нива на кръвна захар и инсулин, метаболизмът става по-бавен, възможно е да качите повече килограми.

Черният дроб се нуждае от детокс

Черният дроб е орган, който участва в процесите на детоксикация на тялото. Той има пряко влияние върху регулирането на мазнините, баланса на хормоните, храносмилането и циркулацията чрез филтриране на хранителни вещества от храната и тяхното елиминиране от организма.По време на празничното похапване, а и преди това, ние консумираме по-тежки и мазни храни, с нездравословни мазнини, алкохол... Всичко това се отразява на здравето и функцията на този жизненоважен орган. В резултат може да се покачат нивата на холестерола. Ето защо не бива да пропускаме стартирането на здравословния режим на хранене, който ще помогне за детокса на черния дроб.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари