6 грешки при носенето на ръкавици за еднократна употреба

Докосвате телефона си с ръкавиците от магазина
4
6 грешки при носенето на ръкавици за еднократна употреба
Снимка: Istock

В условията на пандемия от коронавирус се налага всеки човек да използва лични предпазни средства, за да може да се ограничи разпространението на инфекцията. Ръкавиците за еднократна употреба са едни от тези средства, които е добре да ползваме, когато се налага да докосваме предмети и повърхности, предназначени за обществено ползване. След употребата ръкавиците се изхвърлят.

Но какво може да се обърка? Какви грешки могат да се допуснат при употребата на такива ръкавици, които могат да поставят в риск здравето?

Нанасяте крем за ръце под ръкавиците

Ръцете ви са пресушени от постоянното измиване, кожата е раздразнена и опъната, затова се налага непрекъснато да я хидратирате. Кремът обаче не трябва да се носи под латексови и други видове синтетични ръкавици за еднократна употреба, защото техните материи не са дишащи. Това може да предизвика изпотяване на кожата и създаване на условия за инфекции. Освен това съставките в кремовете могат да нарушат целостта на материала на ръкавиците, което да ви изложи на опасност от микроби при допир с различни повърхности.

Нанасяте дезинфектант върху ръкавиците

Дезинфектантите са предназначени само за употреба върху кожата, не и върху ръкавици. Алкохолът в тях, както и други съединения могат да увредят и разкъсат ръкавиците, което да доведе до повишен риск от заразяване при допир с инфектирани повърхности.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Синьото око преди 3 години
Не ползвайте ръкавици за еднократна употреба, направо слагайте боксови ръкавици. Имат няколко основни предимства: няма да си пипате телефона толкова често(дори изобщо), при пазаруване няма да успеете да вземете нищо излишно, и разбира се, всички около вас ще спазват необходимата социална дистанция.
2
1
 
7
 
! Отговори
По-лесно е преди 3 години
По-лесно е да си миете редовно и стриктно ръцете, от колкото да си ги врете в ръкавици, дезинфекцирате с химия. Тези последните са за, където няма топла, течаща вода и са..н. Налудност е да се правите на хирурзи в магазина и дома. Дори при свалянето има чалъм за да не се самозаразите.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стоките в магазина се бутат от абсолютно всички.Ръкавиците в магазина няма да ви помогнат понеже като се приберете ще разопаковате стоките и има шанс да има някакъв вирус по стоките.Трябва да се направят нови рафтове по магазините който да не позволяват опипването на стоките от всички в магазина.