Кои са признаците, че имате алергия?

Повръщането е един от тях
2
Кои са признаците, че имате алергия?
Снимка: Istock

Алергията е състояние, което засяга милиони хора и което може да се прояви по различни начини в зависимост от алергена, който предизвиква реакцията на имунната система. Алергиите представляват свръхреакция на имунната система, отключена от алерген, който може да е сезонен или целогодишен. След като веществото или химикалът попаднат в организма, имунната система започва да произвежда хистамини – биохимикали, които имат за задача да насочат имунния отговор към конкретния дразнител. С тях обаче идват и куп симптоми на възпалителна реакция, които хората с алергии усещат.

Кои са признаците, че имате алергия, за която не подозирате?

1. Влажни, чувствителни очи

Когато сте изложени на определен алерген е възможно той да причини раздразнение в очите. Те стават сърбящи, сълзящи и зачервени. Сред най-честите причинители на такива симптоми са полените, прахът, мухълът, животинската козина, но е възможно и някои храни да отключат такива признаци, подобни на конюнктивит.

2. Дразнещо гърло

При поява на дразнител от околната среда е възможно гърлото да започне да ви дразни и да изпитвате сухота или пък повишено отделяне на гърлен секрет. Състоянието може да се обърка с вирусна инфекция или настинка. Симптомите са подобни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари