5 тайни на жените, които не пазят диета

Те умеят да контролират стреса
16
5 тайни на жените, които не пазят диета
Снимка: Istock

Познаваме поне една жена, която има елегантна фигура, но не следва строги диети. Тайната на тези дами е, че не са обсебени от идеята за отслабване, а се грижат с любов за тялото си чрез спорт и здравословно хранене. Осигуряват си достатъчно часове сън, сдъвкват старателно храната, междинните им закуски включват шепа сурови ядки, свеж плод или зеленчук и пият много вода. Вижте още няколко техни трика за стройна фигура.

Протеините като приоритет

За да бъдем в добра форма, не се нуждаем от големи количества храни богати на протеини. Но е важно те да са част от всекидневното ни меню например, на закуска, за обяд, лека вечеря с риба, между храненията. Протеинът се метаболизира бавно, което означава, че ще се чувствате по-сити за по-дълго време, ще имате енергия за спорт, ще поддържате нивата на кръвната захар стабилни.

Сервирайте храната си в малки чинии

Сервирането в малки чинии е един трик, който дамите с елегантна фигура, които не спазват строги диети, прилагат в своето хранене. Логиката е ясна – голяма чиния = повече калории и обратното. Старайте се да се храните бавно и да не се разсейвате с телевизия, разговори по телефона и т.н.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
дебел бизнесмен преди 3 години
като стане на 20 я сменям с нова - това е рецептата!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички искаме да плюскаме хубавко и от всичко и да сме слаби, стройни и стегнати, но това няма, как да стане. След определена възраст ако не се зориш да се ограничаваш, да спортувш и яко да се потиш и най-вече да внимаваш, какво ядеш и пиеш работата отива на зле и почват тия оправдания с гена. За хубаво тяло се искат доста усилия. Вярно има някои хора, като чирузи за, но то пък и да си изсъхнал не е много лицеприятно или пък от зорове и притеснения да станеш кльоща.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви гени бе? Африканци които слаби като газели, щом емигрират по белите страни за едно две поколения стават на по 200-300 кила. Виж наследствено предразположение към яко лапане същесвува. Освен това се развива и в детска възраст. Има и болестни състояния, но те са абсолютна рядкост.Също така опасно е и помпането на мускули придружено с яко лапане и- и рязко спиране след това
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Апропо, всички, които казват "Аз съм дебел заради гена ми", де факто знаете ли как звучат? Не, това не ме кара да ги извинявам за външния им вид. Аз чувам "Аз съм генетичен yp*д, а отгоре на това и съм дeбeл, но също така и не особено умен, за да си признавам че съм генетично увреден, което наУката още не е доказала по никакъв начин, а и си търся извинение за да си остана така"... Уаааааау.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генът с кодово име "Дупикус-Напърдикус-Ям-Ама-Слабея-Вагинус-Нашибанус" е отговорен за слабостта, понеже не всички го имат се заменя с терапия от пърденни вдишвания, три пъти на ден до края на живота, като източникът трябва да е ял айца- яко белтък, мирише гадно, ама е полезно
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а добър ден, че е вреден, нищо ще ти мине, има и по гадни работи от това леко си се отървал
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"глупости всичко е до гена"И ще ми кажете ли кой ген(или гени) отговарят за това дали си дебел/слаб, щото учените ги търсят откакто се помнят и никой не ги е намерил? Гени, гени, гени - има за цвят на очи, за цвят на коса, за цвят на кожа, за предразположение към инфаркти, за плешивост, за сила на зрението, за форма на нос, уши, уста... за какво ли не.Само ген за дебелеене и слабеене не са намерили, няма и да намерят. Щото какъвто и да ти е гена, ако буаш яко - дебелееш. И обратното.
4
2
 
1
 
! Отговори
Скъсан менискус преди 3 години
Спортът е вреден.
3
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски Цървул преди 3 години
И петте тайни са-яко ядене и ТРЕНИРОВКИ!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
глупости всичко е до гена.иначе е жива мъка - диети, тичане, йоги.
1
0
 
11
 
! Отговори
Глупости. Ето ги: преди 3 години
1. Хапват малко2. Спортуват много3. Пият много вода4. Спят достатъчно - не много и не малко5. Имат добър ген