10 храни за добра хидратация на организма

Хапвайте гъби
1
10 храни за добра хидратация на организма
Снимка: Istock

Хидратирането на организма е от основно значение за здравето и нормалното протичане на всички функции в тялото. Когато почувстваме жажда и нужда да посегнем към чашата с вода, значи вече сме в лека форма на дехидратация. Често не си даваме сметка колко затрудняваме организма си, действайки по този начин. Хидратацията на тялото трябва да се случва непрекъснато през цялото денонощие, така че да не затормозяваме нормалното функциониране на органите и системите ни.

За да сме сигурни, че във всеки един момент сме добре хидратирани, трябва да се обръщаме не само към водата и течностите, а трябва и да разчитаме на хидратиращите храни, които внасят допълнителни течности в организма ни, изпълнени с витамини и минерали за перфектен баланс.

Някои хора не обичат да пият вода често и в големи количества. „Наливането“ с течности за тях е неприятно задължение, което често пропускат. За тях, както и за всички останали, включването на хидратиращи храни е изключително важно за поддържането на воден и електролитен баланс.

Кои са най-хидратиращите храни, вижте следващите редове. 

Диня 

Динята е един от най-хидратиращите плодове. Водното съдържание на динята е около 92% от теглото ѝ. Това я прави идеалния плод за лятото, когато губим голяма част от течностите в тялото си заради горещото време.

Ягоди 

Цели 90% от теглото на ягодите е заето от вода. Те са сочни, сладки и препълнени с антиоксиданти, витамини и минерали.

Краставици 

В краставиците се съдържат невероятните 96% вода. Те са много бедни на калории, което ги прави перфектни в поддържането на фигурата. Фибрите в тях улесняват храносмилането и стимулират здравето на червата и имунната система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Коктейл айсберг преди 3 години
Коктейл за бедни - вода с лед.За хидратация - физиологичен разтвор венозно.