5 начина да намалите риска от диабет тип 2

Ограничаване на преработените храни
Обновена: 6 юни 2020 18:44 | 6 юни 2020 18:44, Михаела Лазарова
3
5 начина да намалите риска от диабет тип 2
Снимка: Istock

Милиони хора по света страдат от диабет тип 2. За разлика от диабет тип 1, който трудно може да се предотврати, тип 2 може да се контролира и дори може напълно да се предотврати същинското му отключване. Много хора са предразположени към диабет тип 2 в продължение на години без да подозират. С погрешния си начин на живот, хранене и продължително обездвижване те в крайна сметка допринасят за отключването на това заболяване. Ако обаче навреме вземем нещата в свои ръце и направим някои съвсем малки и прости промени в ежедневието си, не само можем да намалим риска от диабет тип 2, но и можем да преобърнем съществуващото вече заболяване.

Ето 5 прости промени в начина на живот и ежедневието, които намаляват риска от диабет тип 2.

Хранене със здравословна, добре балансирана диета

Повече от ясно е, че храната, която трябва да слагаме в устата си не трябва да е вредна, а полезна и много добре балансирана спрямо нашите нужди. Тя трябва да не включва готови, пакетирани, преработени и изкуствено подсладени и подправени храни, а плодове, зеленчуци, риба, нетлъсто месо, изобщо цялата палитра, която природата дава, а не която хранителната индустрия предлага.

Ограничаване на преработените храни

Преработените храни и готовите продукти съдържат много сол, захар, омега-6 мастни киселини, трансмазнини, наситени мазнини, лош холестерол. Всички те се свързват с инсулинова резистентност, метаболитен синдром, затлъстяване и в крайна сметка развитие на диабет тип 2.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
О 88 преди 3 години
Кръвната ми захар е 6.46 при коректни изследвания на гладно ! Възраст 56 пол М ! Чудя се какво да правя ?