Причини за различните типове напълняване

Всичко това малко или много влияе на синтеза на някои хормони
Обновена: 6 юни 2020 15:40 | 6 юни 2020 15:40, Михаела Лазарова
3
Причини за различните типове напълняване
Снимка: Istock

Типът фигура, който имаме се дължи не само на нашата генетика, но и на нашите ежедневни навици. Навици, свързани с цикъл на съня, хранене, дали водим активен начин на живот и спортуваме редовно, или пък разходът на енергия е малък в сравнение с калориите, които консумираме. Всичко това, малко или много влияе на синтеза на някои хормони в тялото ни, което допринася също за натрупване на излишни мазнини. Повече вижте в следващите редове.

Натрупване на тегло в областта на корема и гърба

Този тип фигура обикновено се дължи на хормона на стреса кортизол. Натрупването на излишни мазнини преобладава в талията, ръцете, гърба, лицето. Много е важно хората, които се борят с това омазняване на тялото да помислят за нивата си на стрес, тъй като кортизола е стресов хормон. Дали спят добре, дали ползват храната като регулатор на своите емоции.

Равномерно разпределяне на излишните килограми

Този тип напълняване се управлява от функцията на щитовидната жлеза. Хората, които са засегнати от него, по-трудно редуцират излишните килограми и също с много усилия задържат постигнатите резултати.

Освен здравословно хранене и редовна физическа активност, препоръчва се, както при другите типове напълняване, консултация със специалист.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, Дж го е изчерпал. Няма как да си на калориен дефицит и да не сваляш(естествено за повече от седмица).Най-чистата демонстрация са ти кoнцлaгeрите. Там стрес колкото искаш, кортизол на воля, пък никой няма качил мазнини по корема, хахаха. Нито пък някакви щитовидни жлези са играели роля.Иначе вие си вярвайте в каквото искате...