Яжте тези храни за здрави бъбреци

Добавете към менюто си мента
2
Яжте тези храни за здрави бъбреци
Снимка: Istock

Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло. Тяхната функция е филтрираща – отделят токсините под формата на урина и филтрират кръвта. Когато не са в състояние да елиминират токсините, те се натрупват в организма и възпрепятстват нормалната функция на бъбреците, черния дроб и други важни органи. Това може да доведе до задържане на излишни течности, подуване на корема, умора, образуване на камъни в бъбреците и други.

Вижте, освен чая от глухарче и нарът, какво да добавите към менюто си за детокс на бъбреците.

Фурми

Хапвайте фурми, не само когато искате да залъжете глада за нещо сладко, но и за здрави бъбреци. Те са богати на фибри и магнезий, а редовната им консумация прочиства бъбреците. Разбира се, избирайте натурални, без добавени захари.

Боб

Бобът е чудесен източник на протеин, подходящ за вашата диета. Бобенит е зърна не само напомнят по форма бъбреците, но редовната им консумация спомага за премахването на токсините от тези органи. Бобът е изключително богат на витамин В, фибри, калций, магнезий, желязо, фосфор, които помагат за прочистването на бъбреците и засилват функцията на пикочните пътища. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари