Пийте сок от червено цвекло при високи кръвно налягане и кръвна захар

Съдържа големи количества калий
15 юни 2020 01:00, Михаела Лазарова
3
Пийте сок от червено цвекло при високи кръвно налягане и кръвна захар
Снимка: Istock

Червеното цвекло е невероятен зеленчук, богат на множество хранителни вещества. Сокът от цвекло пък е чудесен начин да противодействате на възпаленията в тялото. Много атлети го използват след тежки и продължителни тренировки, за да ускорят възстановяването. Той дава допълнителна енергия.

Какви са ползите за здравето от сока от червено цвекло?

Богат е на витамини и минерали

Сокът от червено цвекло е богат източник на минерали, сред които желязо, витамини от група В, магнезий, калций, цинк. В него се съдържат значителни количества витамин С, който подсилва имунната система и потиска възпаленията. Като антиоксидант той се бори със свободните радикали в тялото и подобрява усвояването на желязото.

Антиоксиданти

Благодарение на изобилието от антиоксиданти, сокът от червено цвекло е не просто вкусен и питателен, но и чудесно средство за борба със стареещите процеси в организма, възпаленията и образуването на ракови клетки. Беталаините, антиоксидантите, които придават червения цвят на цвеклото, имат много мощни противовъзпалителни ефекти.

Подобрява цялостното физическо състояние

Редовната консумация на сок от цвекло подобрява атлетическите показатели на тялото, като стимулира по-доброто представяне, издръжливостта, енергията. Това се случва благодарение на стимулирането на кръвообращението и подхранването на мускулите с кислород.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имате високо кръвно отидете на лекар и взимайте мерки навреме, а не пийте цвекло ракия или друго по съвет на неграмотни ***.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до LottaКакво ще ни сготвиш? Тези малки човечета искат мръвка - първо твоята, после свинска! Ако си крокодил, хващай блатото и потъвай. Без есемеси и тям подобни!