5 неща, които се случват в тялото, когато пиете бира всяка вечер

Пиенето на бира всяка вечер може да ви направи по-склонни към рак
Обновена: 16 юни 2020 23:43 | 16 юни 2020 23:43, Михаела Лазарова
15
5 неща, които се случват в тялото, когато пиете бира всяка вечер
Снимка: Istock

Пиенето на бира е любима награда след дълъг работен ден. Бирата е една от най-желаните нискоалкохолни напитки, консумирана от милиони хора по света всеки ден. Но какво може да последва от ежедневната консумация на бира?

Както всяка алкохолна напитка, така и бирата има своите позитивни и негативни ефекти върху организма. Тя може да помогне за подобряването на даден проблем, да понижи риска от поява на дадено заболяване, но същевременно да увеличи рисковете за други здравословни проблеми. Нейната противоречива природа трябва да ни накара да преосмислим някои свои навици в консумацията на алкохол и да се придържаме към максимална умереност.

Какво се случва в тялото, когато пиете бира всяка вечер?

Може да намалите риска от сърдечносъдови заболявания

Тази новина може да ви зарадва и да ви накара да продължите с любимия си навик да пиете по чаша бира всяка вечер. Изследователи от Бостън откриват, че около 20% от мъжете и 16% от жените, които пият бира всеки ден имат по-малък риск да получат сърдечносъдови усложнения. Изследователите подчертават, че голямото количество концентриран алкохол има тъкмо обратния ефект върху сърдечносъдовата система, пише thelist.com.

Пиенето на бира всяка вечер може да ви направи по-склонни към рак

Според проучване от 2018 година, публикувано в Discover, редовната консумация на алкохол води до повишен риск от рак. Според Световната здравна организация, пиенето на алкохол може да се окаже рисков фактор за редица видове рак, включително на дебелото черво, черния дроб, ларинкса, фаринкса, устната кухина, гърдата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова аз пия само водка всяка вечер.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В края на статията: "Според Световната здравна организация..."Не вярвам и на дума, изречена от тая (дез)организация. Преди време се разквичаха, че трябва да намалим солта до минимум, даже изобщо да я избягваме. А недостигът на сол е свързан с редица заболявания. Толкова им е "здравното" на тая "организация".
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като прочетох взаимноизключващите се твърдение "може да живеете по-дълго" и "може да съкрати живота ви" се запитах - кой некадърник написа /преписа или преведе/ това нещо, което само в неговите очи може да мине за статия!Не се изненадх следтова.Моля ви, сменете си хората, тия дса 50% не за тук. Трябва да вървят по фабриките,но то и там малко акъл поне се иска.
5
0
 
2
 
! Отговори
03 часа преди 3 години
Простата Ви алармира.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рекламата която правят е добра но нищо не казват за биреното коремче
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E то може и нищо да не пиеш,да спазваш режим,да се храниш здравословно и в миг както си спрял на някой светофар да те помете някой дрогиран,както се случи с Милен Цветков.И какво като си бил примерен и не си пил?!Все от нещо ще се мре!Кеф цена няма и понякога цената е животът ти!
2
5
 
1
 
! Отговори
Юрдека се дупи преди 3 години
Тяло ала-бала, моята жена я взех,като дете буквално беше на 17 години Перфектно тяло "луда глава_ не плащаше данък е обществено мнение и тогава.За годините си " хвърляше ме в музиката" . Единственото момиче,което ме е карало да мисля, върху казаното от нея! Установих или си играе с мен или е супер умна! Тя е странна в действията си спрямо хората,децата колегите си близките и родата!Оставих се по течението.., времето е показател .:-)
1
9
 
6
 
! Отговори
Copocoид преди 3 години
Отново реклами на бирата.Който пие бира всяка вечер може само да си навреди на здравето.