7 суперхрани за дълголетие

Хапвайте семена от чиа
21 юни 2020 12:42, Михаела Лазарова
5
7 суперхрани за дълголетие
Снимка: Istock

Въпреки че има много фактори, от които зависи дали ще сме дълголетни, редица изследвания потвърждават, че начинът на хранене може да допринесе да подобрим своето здравословно състояние и да доживеем до старини. Така например сред суперхраните за дълголетие, които е хубаво да добавим към менюто си спадат горските плодове, чесънът, сините сливи, рибата, чаят, сладките картофи, какаото, кокосовото масло, куркумата. Кои са останалите, които ще ви осигурят важни хранителни елементи, вижте в следващите редове.

Ферментирали храни

Още едни полезни храни за здраве и дълголетие са ферментиралите храни, които спомагат за поддържането на добра бактериална среда в храносмилателната система. Когато този микробиом е в баланс, се намалява рискът от напълняване, инфекции и автоимунни заболявания. Добавете към менюто си кимчи, кисело мляко, кефир, кисели краставички, кисело зеле.

Яйца

Въпреки че яйцата имат високо съдържание на холестерол, изследвания показват, че това не влияе на общия холестерол в кръвта по същия начин, както наситените мазнини. Американски учени смятат, че хората, които консумират редовно яйца, имат по-малък риск от инсулт 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Кокосово масло??? преди 3 години
Това пък кой го измисли? Това за което наистина е добро е да си жабурите устата с него- заздравява венците . И това е .Виж Зехтина- да , той е неуспоримо полезен.
4
0
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Яжте варени тикви,може и...сурови.Имам ги в изобилие в Кривунделово.Арни и Сталоун идваха редовно,преди хитовите си филми за да се...напомпат със сила от природата и да изглеждат...железни.(платена...реклама)
3
0
 
7
 
! Отговори
Вервайте ми преди 3 години
Да ,бе , дядовците и бабите ни ,живели по 100 години , само семена от чия са нагъвали !
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добрата ферментирала храна е гроздовата с шопска.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ферментирали храни! Знаех си! Аз само на тях наблягам.