Вкусни плодове, полезни за женското здраве

Богати на важни хранителни елементи
23 юни 2020 22:31, Михаела Лазарова
2
Вкусни плодове, полезни за женското здраве
Снимка: Istock

Жените сме динамични личности. Искаме да бъдем перфектни в работата, семейството, да изглеждаме във форма. Всичко това изисква от нас да сме енергични. Но онези дни в месеца, напредването на възрастта, ни напомнят, че е важно да спортуваме редовно и да се храним здравословно, като не забравяме консумацията на плодове.

Вижте кои 5 плода са особено полезни за женското здраве.

Череши

За вкусните череши е известно, че помагат за облекчаване на неразположенията свързани с подагра и артрит. Те са богат източник на антиоксидант, наречен антоцианин, който повишава енергията и осигурява защита на ДНК. Консумацията на череши, сок от плодовете, се грижи за здравето на сърцето. Имат малко калории, но достатъчно витамин С. Правят кожата и косата по-красиви и здрави, укрепват кръвоносните съдове, помагат и при запек. Подпомагат контрола на кръвната захар, но се препоръчват и при анемия. Освен витамин С, ще ви осигурят цинк, рутин, витамини от групата В, калий, манган, желязо и други.

Авокадо

Вкусно и подходящо за домашни маски за лице, авокадото е богато на здравословни мононенаситени мазнини, които могат да помогнат за понижаване на LDL холестерола. Авокадото в умерени количества е подходяща храна за отслабване, засища и осигурява енергия.

Съдържа важни хранителни елементи, като витамини А, Е, F, D, и витамини от група В, магнезий, калий, желязо и други. Редовната му консумация спомага за контрола на кръвното налягане, благоприятства здравето на сърцето, намалява ставните болки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
кака Сани преди 3 години
Банана ,'банана е твърд и голямКак да го лапна и как да го ям....