Витамини и минерали, които е препоръчително да се приемат с полезни храни

За да се усвоят по-добре
Обновена: 24 юни 2020 15:58 | 24 юни 2020 15:58, Михаела Лазарова
4
Витамини и минерали, които е препоръчително да се приемат с полезни храни
Снимка: Istock

Знаем, че витамините и минералите ни помагат да бъдем в добро здраве. Набавяме си важните хранителни елементи чрез ежедневната консумирана храна, но и с прием на хранителни добавки, обогатени с тях, според нуждите на тялото ни. Докато има такива, които не е задължително да се приемат с храни, някои витамини и минерали изискват това. Вижте кои, освен рибеното масло е препоръчително да се приемат с полезни храни.

Витамин А

Витамин А е един от най-важните за здравето на кожата, очите, имунитета. Бива наричан мастноразтворим витамин, което подсказва, че не само трябва да се приема с храна, но е хубаво да е богата на полезни мазнини, като риба, авокадо, ядки, месо.

Желязо

Важният минерал, който намалява риска от анемия, най-добре се усвоява от организма, когато се приема на празен стомах. Но ако не можете да приемате добавки на празен стомах, заради неразположения, може да добавите и храна.

Тук е много важно да се съобразите с вида ѝ, защото някои храни може да попречат на неговата абсорбация. Когато приемате желязо, избягвайте да бъде с ястие със спанак, кофеин, листни зеленчуци, млечни продукти. Може да хапнете нещо, което е богато на витамин С, който подпомага неговото усвояване.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се храниш с полезни храни нямаш нужда от витамини и минерали... Още от заглавието е объркана логиката... Ше каже човек, че Мишето е писала статийката ;)
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А *** като набута няколко ракии става още по-страшно.
1
0
 
2
 
! Отговори
Железниятчовек преди 3 години
Попай моряка като пие две кафета с кутия спанак и става страшно.