9 неща, които се случват, когато пиете по 1 лъжица оцет

Намалява се теглото
28 юни 2020 20:23, Михаела Лазарова
16
9 неща, които се случват, когато пиете по 1 лъжица оцет
Снимка: Istock

Оцетът е една от най-употребяваните подправки в кухните на много народи. Още от Древността той е използван като естествен природен лек срещу диабет, круп, стомашни проблеми и при отравяния.

Оцетът може да се произвежда от различни храни чрез тяхната ферментация, включително грозде, ябълки, фурми, малини, цвекло, дори кокос и картофи. Неговите биоактивни вещества го правят изключително полезен за цялостно здраве и в борбата срещу рак, микроби, бактерии, възпаления.

Нефилтрираният натурален оцет съдържа биоактивни вещества, които са показател за неговото качество. На тях оцетът дължи полезните си свойства. Освен че може да се използва за овкусяване, почистване на повърхности и дезинфекция, оцетът може да се приема и за подобряване на здравословното състояние.

Консумацията на 1-2 супени лъжици натурален оцет, разтворени в чаша вода, могат да ви помогнат да подобрите здравето си и да се предпазите от някои здравословни проблеми.

Какво се случва в тялото, ако пиете по 1 лъжица оцет всеки ден?

Подобрява чувствителността към инсулин

Оцетът може да допринесе в превенцията на диабет тип 2 и 1 благодарение на неговите свойства по отношение подобряването на чувствителността на клетките към собствения инсулин. Така се намалява инсулиновата резистентност и се подобрява усвояването на глюкозата.

При болки в гърлото

Разтвор от малко оцет в чаша вода всеки ден може да облекчи страдания, свързани със зачервено и болезнено гърло, тъй като оцетът има антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
3
 
! Отговори
Готин преди 3 години
Как е възможно да се публикува статия в която всяко твърдение е дълбоко погрешно и дори вредно.
15
2
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Между другото в Китай продават вода с оцет в кенче като Кока-Кола например. Не е зле, но аз си предпочитам сода с две резенчета лимон и лед.
14
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което ни продават ако е оцет, то аз съм параход.
13
5
 
15
 
! Отговори
Росен Русинов преди 3 години
Оцетът не може да предпази от диабет 1.... това твърдение е опасно, защото проблемът на диабет 1 не е инсулиновата резистентност. Иначе доста глупости сте написали, никакъв гастрит не може да се получи от оцет, в стомахът киселинноста е между 1 и 3 PH.... оцетът единствено може да я подобри, при недостатъчно кисел стомах се получават киселините... тях си ги има винаги ,просто при ниска киселинност излизат в гърлото. Ако искате да имате киселини завинаги - пийте анти асид хапченца
12
3
 
22
 
! Отговори
сойка-присмехулка преди 3 години
Михаелче , ти сигурно си пила оцет , щом ни баламосваш с такива "статии" . Или стомахът ти е от галванизирана стомана ...
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имате истински ябълков оцет си овкусявайте ястията, салатите, супите. Защо ще го пиете?! Той е подправка, а не е самостоятелна храна, за да я лочите. Пържени тиквички с малко оцет и олио. Картофена салата с лук, олио и оцет на вкус. Яжте проста храна несъдържаща извънредно много съставки. За да не хванете диабет 2 тип. Инсулинът не може да разпознава толкова съставки наведнъж. Като модерните сега ястия, в които само яйце от динозавър няма и диви ягоди от подножието на връх Килиманджаро.
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мммЕ как да се консултираме, иска "цели" 2.90 за преглед, че и направление!Толкова много, как може??Ти знаеш ли, че два домата струват толкова?
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е се пие на гладно а нато лимонада, по време на хранене или при жажда. Вода, оцет, мед и щипка сол.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие с тази статия може да убиете човек, ако има гастрит или язва и започне да пие оцет на гладно, а предполагам ще навреди и на бъбреци, черен дроб, черва .....
7
3
 
11
 
! Отговори
Извънредно Мисирки!! преди 3 години
пийте Оцет - ще Отслабнете и няма да сте Дебелани, Муахаха, то ако с Оцет Ставаше!!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъснете си два домата и шепа ягоди от градината, няма нужда да пиете химикали.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
98%от оцета в матазините е 6% оцетна киселина..био ябълков или винен оцет почти няма.гастритът ви е гарантиран...
4
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белината е по-полезна от оцета
3
2
 
14
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Английски учени са установили че оцета е единствената храна, която може да се консумира неограничено без да напълняваме!
2
6
 
16
 
! Отговори
Абе преди 3 години
По-добре е да се пие разреден лимонов сок.
1
2
 
29
 
! Отговори
ммм преди 3 години
Само, че не оцет от магазина. Ако пиете него ще си съсипете здравето. А колкото до натуралния домашно приготвен оцет= първо се консултирайте с гастроентеролог, че тия неща дето ги пише в статията никак не са добра идея за всички.