3 грешки с фитнеса, коити пречат на отслабването

Използвате социалните мрежи за определяне на целите си
Обновена: 2 юли 2020 15:19 | 2 юли 2020 15:14, Михаела Лазарова
3
3 грешки с фитнеса, коити пречат на отслабването
Снимка: Istock

Когато решим да направим най-после нещо ново с тялото си и да го накараме да изглежда перфектно, си поставяме фитнес цели. Избираме хранителен режим, който да следваме, и започваме с борбата. Често именно с поставянето на целите ние правим първите си грешки. Погрешните фитнес цели могат не само да ни попречат на успеха, но и да ни навредят.

Грешка номер 1 – третирате тялото си като враг

Ако се борите срещу тялото си с омраза и настървение, то ще ви отвърне със същото. Организмът ще се бори до последно да запази статуквото си и ще ви затрудни максимално в редукцията на теглото и освобождаването на излишните мазнини.

Когато си правите нов план за тренировки и хранене, вие заставяте тялото си да промени начина си на доскорошно функциониране. Нормално е да срещнете отпор от негова страна. През повечето време, когато тренирате, вие го правите по-усилено, отколкото би трябвало, защото нямате търпение да постигнете мечтаната фигура. Не се храните толкова, колкото преди. Драстично намалявате калориите, от което тялото и мускулите страдат. Затова и не виждате дългоочакваните резултати. Тялото влиза в режим на съхранение на мазнините.

За да успеете наистина, трябва да си поставите по-реалистични цели, които да не са толкова краткосрочни и да са по-балансирани. Поетапното ускоряване на натоварването и плавното намаляване на приема на калории е механизъм, с който успявате да излъжете мозъка си, че нищо не се е променило. Така той няма да включи на „авариен режим“ и ще се адаптира плавно към новия ви режим. По този начин отслабването и стягането на мускулите ще се случи не само ефективно, но и здравословно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: фитнесспортотслабане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
бирата защо? в тази жега си е дори полезна
2
2
 
6
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Ако наистина искате да постигнете резултати, трябва да положите сериозни усилия във фитнеса. :)
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трите грешки са кюфтета кебапчетата и бирата