Съвети за безопасно пътуване с такси

Когато се качите в такси просто свалете прозореца и дишайте чист въздух
1
Съвети за безопасно пътуване с такси
Снимка: Istock

Тесните пространства, в които прекарвате по-дълго време в компанията на други хора, са с повишен риск от инфекция с различни вируси. Едно такова пространство е таксито. Ако ви се налага да пътувате с такси, но се притеснявате, че шофьорът или повърхностите в таксито могат да представляват риск за здравето ви, ето какви 5 прости мерки да вземете.

Носете маска

В такситата пътуват всякакви пътници един след друг, понякога и в компания от по няколко човека. Това може да повиши риска от вирусни инфекции в тясното пространство на колата. Затова е по-добре да носите маска, която да ограничи и намали досега на устата и носа ви с потенциалните вирусни частици, циркулиращи във въздуха в автомобила.

Дезинфекцирайте ръцете

Когато влезете в таксито, избягвайте излишно докосване на повърхностите вътре. Ако все пак се наложи, дезинфекцирайте ръцете си с подходящ дезинфектант преди да докоснете лицето си или ваш личен предмет.

Отворете прозореца

Една от най-добрите мерки, които можете да вземете, за да намалите риска от заразяване, е чистият въздух. Когато се качите в такси просто свалете прозореца и дишайте чист въздух. Това дава добра възможност за циркулация на свеж въздух.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
отворете прозореца преди 3 години
А таксиджията кучета го яли,след десет такива клиенти ще е схванат и болен ,а ако е студено ще е с менингит...