8 причини за появата на мигрена

Хранителни добавки и подобрители на аромати и вкусове
21 юли 2020 17:37, Михаела Лазарова
2
8 причини за появата на мигрена
Снимка: Istock

Мигрената засяга милиони хора по света. Този тип главоболие може да е в различни форми – от лека до тежка с различни нюанси. Причините за отключване на мигрена са много и различни, както и причините за провокиране на пристъпи при вече съществуваща мигрена.

Кои са възможните фактори, които биха могли да предизвикат внезапно мигренозно главоболие?

Зрителни и светлинни дразнители

Светлината, отблясъците, бързо сменящите се цветове или фигури, мигащи и ярки линии или нюанси са само част от възможните зрителни и светлинни дразнители, които могат да провокират поява на мигрена.

Нередовен сън

Получаването на прекалено малко сън, както и заспиването в различни часове на денонощието, пробуждането, нощните ставания повишават стреса в организма и карат мозъка да не си почива. Редовният график на съня и заспиването в едни и същи часове би могло да помогне за намаляване честотата на поява на мигренозни пристъпи и главоболия.

Хранителни добавки и подобрители на аромати и вкусове

Изкуствените подсладители, като аспартам, и добавките с натриев глутамат (солен подобрител на вкуса) се свързват с предизвикване на мигрена. Проучванията показват, че в дългосрочен план тези и други химически вещества могат да предизвикат депресия, деменция, заболявания на нервната система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Мише, ти и от медицина ли разбираш?