5 признака, че черният ви дроб се нуждае от детокс

Постоянно сте уморени
24 юли 2020 22:00, Михаела Лазарова
0
5 признака, че черният ви дроб се нуждае от детокс
Снимка: Istock

Черният дроб е един от неуморно трудещите се органи в човешкото тяло, който никога не спира функциите си. Той работи денонощно за ефективното отстраняване на токсините в организма, отделянето на храносмилателни ензими, синтеза на кръвни клетки, контрола на редица механизми в тялото.

Когато обаче в черния дроб започнат да се натрупват твърде много токсини, това може да предизвика сериозни здравословни проблеми и известни проявления, които подсказват за този проблем.

Болка в областта на черния дроб

Черният дроб се намира в дясното подребрие. При натрупване на токсини и затормозяване работата му е възможно да почувствате тежест и болка в тази област. Една от основните функции на черния дроб е пречистването и филтрирането на кръвта и организма от токсините в него. Когато настъпи затруднение в тази функция е възможно да се появи болка в дясната част.

Подуване на глезените и краката

Когато пренебрегвате проблема с черния дроб, натрупването на токсини в него може да предизвика подуване на крайниците, най-вече на краката в долната им част и глезените. Отоците най-често са безболезнени, но предизвикват дискомфорт, задръжка на течности и потенциално повишаване на кръвното налягане.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари