5 грешки, които ви пречат да отслабнете

Не броите калориите от алкохола
13 авг 2020 12:30, Михаела Лазарова
6
5 грешки, които ви пречат да отслабнете
Снимка: Istock

Искате да отслабнете. Първото, което предприемате е да си обещаете да се храните здравословно. Обещавате си и да тренирате, да правите упражнения, да увеличите физическата си активност, за да ускорите метаболизма. Това са все добри стратегии и идеи, които могат да помогнат да отслабнете и да вкарате тялото си във форма.

В изпълнението на тези идеи обаче често възникват грешки, които пречат на отслабването и постигането на целите. Ето някои от тях, които да избягвате.

Не ядете достатъчно протеини на закуска

Ако една от стратегиите ви за отслабване включва купичка зърнена закуска с малко мляко и банан, час по-късно ще сте изключително гладни. Това създава предпоставка за прекрачване на здравословните намерения за диета и посягане към калорична храна, особено ако сте навън или на работа.

Грешката при този вид закуска е липсата на достатъчно протеини. За да стартира деня с енергия и сили, организмът се нуждае от полезни протеини. Те ще ви поддържат сити до обяд и ще допринесат за ускоряване на метаболизма. Ако изпитвате глад, метаболизмът ви се забавя. Това е грешката, която не трябва да допускате. Прекалено леката закуска крие такъв риск.

Правите междинни закуски

Това е чудесно и е част от здравословната стратегия, която нутриционистите и диетолозите предлагат. Грешката идва оттам, че много хора правят междинни закуски с големи порции, което ги превръща в още едно хранене. Бъдете внимателни в големината на порциите и на междинните закуски. Те могат да се окажат препъникамъкът, който ви пречи да отслабнете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
До 2: преди 3 години
Много погрешни съвети даваш.Дано никой да не ти се върже. Хората (говоря за обикновените) нямат резервни артерии, сърца, черни дробове, мозъци и т.н. органи, които се увреждат от редовна консумация на алкохол.
4
0
 
3
 
! Отговори
5те грешки преди 3 години
1. много ядете2. много ядете3. много ядете4. много ядете5. много ядете
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6-та грешка :-Четете глynocmume на този т.нар сайт !
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък аз,с тая малка пенсия,не мога да напълнея.Само от чушки и домати от градината няма как да напълнея.Пък и пилешкото от магазина със салмонелозата,не прави мазнинка а само ти разстройва стомаха.Как да напълнея?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло големи ограничения и спорт си трябва, освен ако не си генетично облагодетелстван да не качваш.