5 неща, които пречат на съня ви

Прекалено много алкохол
30 авг 2020 20:44, Михаела Лазарова
8
5 неща, които пречат на съня ви
Снимка: Istock

Много хора страдат от безсъние по различни причини. След идването на пандемията от коронавирус случаите на нарушен сън значително нараснаха, сочат изследвания на учени от цял свят. Нивата на стрес се повишиха вследствие на тревогата от потенциалната заплаха от заразяване. Тревожността и безпокойството, породени от тази епидемия се добавят към ежедневните стресови фактори, които влияят на психиката и физическото ни състояние, като това прави сънят уязвим.

Кои са причините, поради които сънят ви може да бъде нарушен?

Прекалено много алкохол

Когато пиете алкохол ви се доспива. Това дава лъжливо усещане, че чрез алкохола се приспивате по-лесно. Всъщност алкохолът е депресант, който пречи на определени центрове в мозъка, отговарящи не само за усещането за щастие, но и за нормалния сън и качествения релакс на целия организъм.

Четене на твърде много новини

Новините в по-голямата си част са негативни. Новините, свързани с пандемията, също. Ако прекалявате с прекарването на време в четене и гледане на подобна информация, сънят ви може да пострада. Нивата на стрес се повишават значително и това се отразява върху психиката и емоционалното състояние.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: алкохолбезсъниесън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хъркането на мъжо защо не е в този списък ? :)))
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До работещЧовече, с каква дограма си? Не е ли време да помислиш за нова?
6
1
 
11
 
! Отговори
работещ преди 3 години
Вечер когато уморен до смърт от работа си легнеш в 9 часа, навън в градинката още се гонят и пищят дечурлига. по-късно застъпват бирени пубертети, после идват пияните дрогираните, полицаите със сирените, моторджиите с безумния вой, към 5 пристигат буклуджийските камиони,всичко това на фона на ниско прелитащи самолети. В 5.30 ставаш за работа отпочинал!!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Сибирският бръснар преди 3 години
Пропуснали сте амфетамините. От тях също трудно се заспива.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а сексът цяла нощ пречи ли на съня?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторката, моля дефинирайте "прекалено много алкохол". Колко е "прекалено много"?
2
0
 
14
 
! Отговори
Сънчо преди 3 години
Други причини, които могат да предизвикат безсъние са например: кучето на съседния балкон, което лае по цяла нощ; алармата на някоя кола, която се активира от близко прелитане на комари и мухи или смачкването на пластмасови бутилки от казаните за *** в 4 часа сутринта.
1
0
 
5
 
! Отговори
XD преди 3 години
"Прекалено много алкохол".....автора май не се напивал на куче ? От прекалено много алкохол направо може да се отцепиша като талпа и да станеш следобед,на другия ден, в оповръщано край тебе.