5 признака, че консумирате много сирене и кашкавал

Поява на главоболие
11 сеп 2020 23:20, Михаела Лазарова
14
5 признака, че консумирате много сирене и кашкавал
Снимка: Istock

Сиренето и кашкавалът са част от традиционната ни трапеза. Те са любим продукт в редица кухни по света. На някои места са и особен деликатес. Сиренето с всичките му производни е невероятно вкусен продукт, който има и своите ползи за организма. То е източник на минерали, мазнини и протеини. Млечните продукти са не просто вкусни, но и съдържат ценни вещества, от които тялото ни се нуждае, но при едно условие – консумираното количество да умерено.

С любимите си храни е лесно човек да прекали. Така е и със сиренето и кашкавала. Те могат да присъстват във всяко хранене, да бъдат прибавени към всяко ястие или салата, и така дневният им прием да надвиши значително допустимите граници.

Когато човек консумира прекалено много млечни продукти, това се отразява зле на здравето му. Започват да се появяват признаци, които подсказват за това. Ето кои са те.

Високо кръвно налягане

Млечните продукти са много наситени със соли. Те предизвикват задържане на течности от организма, което води до повишаване на кръвното налягане. Освен това, сиренето и кашкавалът повишават холестерола, което създава условия за стеснение на кръвоносни съдове. Това води до повишаване на кръвното налягане.

Напълняване

Сиренето и кашкавалът са калорични храни. Освен това са богати на голямо количество мазнини. В тях се съдържат и въглехидрати. Всички те в големи количества причиняват напълняване.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълнява се от калориите и въглехидрати има от 2 до 4 грама и надебеляването е от голямото съдържание на мазнини 1 грам мазнимни 9 калории 1 грам въглехидрат е 4 калории 1 грам белтък 4 калории
5
0
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
"В тях се съдържат и въглехидрати" - моля, я пак! сирената са едни от малкото храни с 0 или около 0 въглехидрати!! интересно какви са тия серена и кашкавали, дето автора консумира, съдържащи въглехидрати!!!
4
2
 
19
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 3 години
1. Постоянно имате кашкавал в хладилника;2. Все ви се струва, че кашкавалът в хладилника е малко;3. След кашкавал пане, десертът ви е кюнефе или захаросан кашкавал;4. Сънувате най-вече пити с кашкавал;5. Имате дядо-шумкарин, разбивал мандри с кашкавал...
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако изяждяте една пита на ден- много е...
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мише, а как се отразяват сиренето и кашкавалът на секса? Да те попитам като специалистка.
1
3
 
13
 
! Отговори
Знам го, знам номер преди 3 години
АРОМАТНИ ПРЪДНИ!