7 храни, намаляващи мускулните крампи

Хапвайте авокадо
13 сеп 2020 14:20, Михаела Лазарова
57
7 храни, намаляващи мускулните крампи
Снимка: Istock

Внезапна болка на мускул и неволни контракции... Така могат да бъдат описани мускулните крампи, най-често на краката. Тях можем да усетим по време на спорт, докато спим или тялото е в покой. Мускулните схващания на определена мускулна група могат да се дължат на редица фактори – дефицит на магнезий, калий, калций, витамин D, претоварване на мускула, нарушено кръвообращение, наднормено тегло, дехидратация и други.

Храненето е от ключово значение, за да намалим честотата на появата на мускулните крампи. Вижте кои храни могат да ви помогнат да бъдете във форма.

Кокосова вода

Кокосовата вода е вкусна и свежа напитка, която е богата на електролити като натрий, калий, магнезий и калций. Всички те спомагат да бъдем в добра форма и да се намали рискът от мускулни крампи.Кокосовата вода е подходяща за вашата диета и чудесно допълнение към режима ви, ако сте активно спортуващи, тъй като ще ви помогне да не допуснете дефицит на важни минерали.

Хапвайте папая

Екзотичният плод съдържа добри количества калий и магнезий, които могат да помогнат за намаляване на мускулните крампи. Магнезият е изключително важен минерал, който играе важна роля в транспортирането на калиеви и калциеви йони в клетъчните мембрани, необходими за мускулната контракция, провеждане на нервни импулси, нормален сърдечен ритъм и други.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
папаята мирише с извинение на екскременти, който обича да яде папая не би имал нищо против да хапне и гууно
2
2
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Кажии и го ве, кажи и го на тая дето дращи глупусти и тръгнала акъл без време да дава, аман от кухи шаман-дури разни.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другото което много помага срещу крампи е вечер преди лягане да се издъни поне една дамаджанка с вино. Ни крампи, ни дявол ще усетите поне до пладне на другия ден.