5 храни, облекчаващи хремата и кашлицата

Джинджифилът има антибиотични вещества, които подпомагат оздравителните процеси
29 сеп 2020 15:33, Михаела Лазарова
1
5 храни, облекчаващи хремата и кашлицата
Снимка: Istock

Всяка телесна течност има своя цел и предназначение. Такива са и секретите, образувани в носа, трахеята и белия дроб при инфекции и възпаления. Тези течности, като слуз, мукус, се образуват вследствие на възпалението и имат за цел да предпазят лигавиците и организма от по-нататъшно усложняване на проблема. Те обаче също създават проблеми с дишането и блокират нормалното протичане на въздуха през дихателната система.

За да намалите количеството на слуз, мукус и други подобни телесни течности, блокиращи нормалното дишане, можете да наблегнете на някои храни, които имат положителен ефект в такива случаи.

Горски плодове

Ягоди, къпини, черни и червени боровинки, бъз – всички тези вкусни плодове са невероятно богати на антиоксиданти и витамин С. В тях се съдържа и калий, който играе роля за отводняването на организма от излишните течности. Антиоксидантите се борят с възпаленията, както и витамин С. Те имат детоксикиращо действие и могат да допринесат за облекчаване на тези симптоми.

Джинджифил

Джинджифилът има леко пикантен вкус, който подпомага дренирането на запушения нос и секретите в гърлото. Той е мощен противовъзпалителен агент, който намалява симптомите при инфекции на дихателните пътища. Джинджифилът има антибиотични вещества, които подпомагат оздравителните процеси в организма. Той има свойството да стимулира извеждането на излишните течности и слуз от организма, като освобождава блокажа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пробвайте с люта чушка. Веднага отпушва носа.