8 неща, предизвикващи акне

Прекалено много захар
7
8 неща, предизвикващи акне
Снимка: Istock

Акнето е проблем, който засяга не само юношите в тийнейджърска възраст. То може да се появи и при възрастни. Причините за появата му могат да са много и различни. Част от факторите обаче са и някои ежедневни навици, които имаме и за които не си даваме сметка, че се намесват в нормалната функция на кожата.

Кои са нещата в ежедневието ни, които могат да предизвикат акне при възрастни?

Мобилният телефон

Телефоните ни са със силно замърсена повърхност. По нея се полепват милиарди бактерии и болестотворни микроорганизми, които могат да засегнат кожата и да предизвикат възпаления, поява на черни точки, кожни проблеми.

Липса на сън

Недостатъчният сън може да предизвика всякакви здравословни и емоционални проблеми. Липсата на сън се оказва и една от възможните причини за поява на акне при възрастни. Това е така, защото недостатъчният сън предизвиква спад в имунната система, която не успява да се справи с различните инфекции, включително и тези по кожата, предизвикващи акне.

Дефицит на витамин D

Витамин D играе важна роля в стимулирането на нормалните функции на имунната система и кожата. Когато е налице дефицит, кожата започва да страда. Често при възрастни хора с акне се наблюдават и известни колебания в нивата на витамин D.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кожагримакне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Наричат се преди 3 години
Пъпки недоебки
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох aкaне и тъкмо щях да допълня поне още 8 неща. Жалко.