5 неща, които могат да доведат до образуване на газове

Стресът е виновник за редица неприятни физически отражения
18 окт 2020 22:45, Михаела Лазарова
15
5 неща, които могат да доведат до образуване на газове
Снимка: Istock

Образуването на газове е нормален физиологичен процес, най-често свързан с консумацията на определени храни. Когато обаче газовете станат прекалено много, човек започва да страда от подуване, неприятни усещания в коремната област, понякога дори болки. Неправилното хранене, богато на наситени и хидрогенирани мазнини, прекалено голямо количество фибри и месни, млечни продукти може да е в основата на появата на обилни газове в червата. Но има и други неочаквани косвени причини, които биха могли да са в основата на проблема. Ето кои.

Дъвчене на дъвка

Постоянното и продължително дъвчене на дъвка предизвиква поява на газове. Случва се, защото при дъвченето се активират ензими и области в мозъка, които подготвят тялото за евентуално постъпване на храна. Тази храна обаче така и не постъпва в стомаха. Сладките и изкуствени съставки в дъвките лъжливо подават сигнал за консумация на захари и въглехидрати, което кара панкреаса и черния дроб да освобождават храносмилателни ензими. Нивата на стомашни киселини също се повишават. Това предизвиква изобилие от газове.

Седите прегърбени

Прегърбената извита поза на гръбнака, докато седите и работите например, е опасна не само за гърба, но и рефлектира върху стомашно-чревния тракт. Свиването на корема причинява затрудняване в движенията на червата. Храната преминава трудно през тях, като това затруднение и застой причиняват отделяне на обилни газове.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


15
Още от Миш-маш
4 растения, които намаляват стреса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
До Ел преди 2 дни
Но когато се образуват... майко мила, там ли си, там стой...
9
0
 
1
 
! Отговори
До Изисканата Ел преди 2 дни
Много сте изискани, Ел, няма що, а езикът Ви просташки :D:D
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Продавам БОБ с 5 мелодии и една сутришна аларма.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз от фастаци най-много дъня.
6
0
 
0
 
! Отговори
Газпром преди 2 дни
Диверсификацията.
5
10
 
2
 
! Отговори
Ел преди 2 дни
Една изискана дама се храни правилно и никога не допуска да й се образуват газове. Не съм го правила това никога и не възнамерявам да се занемаря по този начин. Това е супер просташко!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
коронавирус, коронавирус, коронавирус, коронавирус и 5 неща, които могат да доведат до образуване на газове - ей това днес представлява новинарският сайт dnes.bg
3
6
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 дни
Ба гражданята,ко ядете та пърдате толкоз бря?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Боб
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вярата в комунизма