Медик: Рано или късно всеки ще се срещне с инфекцията

С времето агресивността на вируса намалявала
93
Медик: Рано или късно всеки ще се срещне с инфекцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента бягаме от неизбежното. Рано или късно всеки един от нас ще се срещне с тази инфекция и ще я преболедува". Това коментира д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница пред bTV.

По думите му колкото по-отложено във времето се случи това, толкова по-добре. Причината е, че с времето тежестта и агресивността на тази инфекция намалява, каза той.

"Този вирус не е по-ожесточен в сравнение с пролетта. Увеличи се заболеваемостта. Ние не сме очаквали нещо по-различно", коментира специалистът.

По думите му няма как на този етап да се прогнозира колко време ще продължи разпространението на вируса.

Д-р Трифонов приветства новите мерки на здравния министър и смята, че те ще имат позитивен ефект не само върху екипите на Спешна помощ, а и върху всички лекари на първа линия в борбата срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: заразакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
Нали Мангъров бил "черната офца" сред учените доктори бе, умници???!!!Нали всички останали учени (та и преучени) доктори ни учат да носим противогази, да се крием под креватите, да бягаме от "страшния" коронавирус, който ако не успее да ни гепи няма да ни изяде???!!!Доктор Трифон Вълков е колега на Мангъров във същата болница и се грижи за възрастните пациенти (но не само с коронавирус)!!!
55
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aз като ви пиша,че всички ще се заразим и е неизбежно ми слагате минуси.Ето,че ви го казва и доктор.Просто веднъж пуснат този вирус няма да спре,може само да бъде забавен,но не и спрян с мерки.Това е биологично оръжие и е пуснато нарочно.Нито искам да плаша или да успокоявам някого.Важни са тежко болните в интензивните отделения.Колко са заразени без да усещат нищо няма никакво значение.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние може да сме го срещнали. Няма рано или късно. Ако този доктор знае нещо по въпроса нека да каже. Изгледа ми, че тепърва сега ще ни заразяват.
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С короновани вируси не искам да се срещам. Аз харесвам онези по-обикновените без корона не префърцунените.
52
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен няма никакъв смисъл от такъв тип фалшиво успокояване на населението, че "рано или късно" , че един вид не е толкова страшно и т.н. Положението в България, и в София най-вече е достатъчно сериозно. Чакат ни тежки дни. Най-добре е да се изисква максимално спазване на простите, но ефективни мерки! Всички останали алабализми нямат място!
51
9
 
10
 
! Отговори
kk преди 3 години
Важното е да го срешнем след като се ваксинираме и имаме имунитет
50
5
 
8
 
! Отговори
999 преди 3 години
Ами да побързаме тогава да се заразим и разболеем докато още има легла в болниците! Че след седмица може и да няма! Юруш, народе! :)
49
1
 
7
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
До Анонимен 53тА*ак, научи се да смяташ!На тези ~300 "излекувани" ( реално преболедували ) има 1000+ безсимптомни или много леко преболедували, които не са влезнали в полезрението на рзи и официалната статистика!
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомних си Северна Италия през пролетта. Тъй като китайците вече бяха ликвидирали проблема си, отидоха да помагат на италианските си колеги. И какво? Нищо и половина. А най-опасните зони на зараза бяха заградени от армия и карабинери повече и от Китай. Ама в Италия все пак вестниците не се контролират, та затова китайските лекари бяха по-скромни в резултатите. После се върнаха в Китай и под крилото на партията направиха чудеса.
47
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Трифон Вълков е асистент на доц.Мангъров. Той признава,че има втора вълна Коронавирус с изказването си,която доц.Мангъров категорично отрича. д-р Вълков признава увеличената заболеваемост,която ако попгледнем числата е увел;ичена десетократно, но не споменава увеличената смъртност, която също е около десет пъти по-голяма от зимата и пролетта.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казаха че вируса увреждал мозъка, добре ще е медиците редовно да минават психопреглед.
45
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера имаме 369 излекувани и 56 починали, т.е. на 1 починал се падат 6,6 излекувани. Ако всички се заразим, починалите според тази статистика може да са и един милион.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, няма да е всеки, защото преди това голяма част ще се ваксинират.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай епидемията от 2002 година се смята за затихнала през следващата. Нищо подобно не е станало, просто вирусът е мутирал така, че не е могъл да се хваща вече дори и с PCR. А през това време вирусът е бил в 28 страни. И след 18 години свободно плаване в хората от Великия Китай, една негова по-опасна мутация се излюпва пак в Китай. На блестящо справящите се китайски лекари като студен душ им идва Ковид 2.
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Китай ще го срещнат ли вируса отново рано или късно ? Тоз медик не се ли чувства длъжен да предупреди Китай и да ги спаси, нека хваща пътя за Китай и със един мегафон да крещи на площада... Вируса идва за вас, вируса идва за вас, що не отива ? Може в САЩ да се пробва да не каже, че сме комунисти.
41
0
 
7
 
! Отговори
Научен факт е, че преди 3 години
Хората с IQ под 90 умират най-често от собствената си глynocт.
40
9
 
10
 
! Отговори
Мангаруване преди 3 години
Опасно е да продължат да се въртят в публичното пространство фалшивите мантри на Мангъров! Кой го допуска това нещо?
39
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спираш си телевизора и вируса иззчезва, много е вероятно да не го срещнете никога.
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 36.В Китай вирусът върлува от 2002 година - SARSCov-1. Никой не е могъл да го спре. И в тази огромна популация за 17 години е мутирал до SARSCov-2. И пак от люпилника Китай новият вирус отново залива света. Прави ли ти впечатление, че не е открит зоорезервоар за сегашния вирус? Ами не е, защото резервоарът са хората в Китай, а и останалата човешка популация.
37
7
 
11
 
! Отговори
МеркитеКоитоПомагат преди 3 години
1 Сатанягите които пуснаха вируса и участват в тоя цирк си признават и се разстрелват по площадите2 СЗО и правителствата си признават за всички фалшифицирани бройки във всички държави3 Прекратяват се всякакви планове за ваксини4 Маските стават препоръчителни5 Локдауна се изключва като опция6 Приемаме шведския модел7 Изплащат се обезщетения на всички засегнати, материално и физически8 Създават се междуНАРОДНИ комисии, които следят работата на СЗО и всички организации, които работят с власт