5 стъпки, с които да облекчите болките в ставите

Променете диетата си
11 ное 2020 00:30, Михаела Лазарова
2
5 стъпки, с които да облекчите болките в ставите
Снимка: Istock

Милиони хора по света страдат от възпаления и болки в ставите по различни причини. Дискомфортът в ставите е често срещан проблем, за който има някои доказано ефективни решения, които могат да помогнат да се облекчат болките и сковаността. Ето някои от тях.

Движение

Ако имате някакъв дискомфорт в ставите вероятно ви се струва, че почивката и покоят ще ви помогнат да облекчите болката. Това е погрешна стратегия. Колкото повече се обездвижвате, толкова повече дискомфортът в ставите ще се задълбочава. Ходенето пеша и умерените упражнения допринасят за изграждане на ставната капсула и синовиалната течност в нея. Тя работи като смазка и помага на ставата да се движи по-добре и по-безболезнено, а това допринася за превенцията на преждевременното износване.

Отслабнете

Всеки излишен килограм оказва влияние и тежест върху ставите. Ако имате повече килограми за сваляне, вероятността да ви болят ставите и да изпитвате дискомфорт при натоварване е голяма. С всеки свален килограм вие отнемате от тежестта върху ставите и облекчавате тяхното движение.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари