Полезни храни за красива кожа през зимата

Добавете към менюто си тиквени семки
19 ное 2020 04:00, Михаела Лазарова
2
Полезни храни за красива кожа през зимата
Снимка: Istock

През всеки сезон кожата ни има нужда от различен тип козметична грижа. Но не бива да забравяме, че се грижим за нейната красота и здраве и чрез храните, които консумираме. Има хранителни вещества, които ѝ помагат да бъде по-устойчива на климатичните промени, околната среда, стреса. Вижте кои храни, освен сини боровинки, зеле кейл, сурови ядки, лимони, домати, зелен чай, костен бульон, да добавите към вашето зимно меню, за да поддържате кожата здрава и подхранена.

Хапвайте моркови

Морковите са богати на витамин С, който помага на тялото ви да синтезира колаген – протеин, който е жизненоважен за поддържане на еластичността на кожата. Също така, консумацията на моркови ще ви осигури и друг важен за красотата витамин, това е витамин А. Той е мощен антиоксидант, който атакува свободните радикали и може да намали риска от преждевременно стареене на кожата, появата на бръчки.

Добавете към менюто си кафяв ориз

Той е особено подходящ и за вашите диетични режими на хранене. Кафявият ориз съдържа фибри и витамин В, селен, калций, магнезий и ликопен. Ликопенът е мощен антиоксидант, който намалява оксидативния стрес, причиняващ ранно стареене на кожата. Освен това ликопенът намалява и образуването на пигментни петна и подхранва кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кожамагнезийбръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екстрат от унанист