Случаи на повторно заразяване и в България, 4 от тях са медици във ВМА

Един от тях е в тежко състояние
22 ное 2020 21:30, Нели Христова
146
Случаи на повторно заразяване и в България, 4 от тях са медици във ВМА
Снимка: БГНЕС

Вече има случаи на повторно заразяване с коронавируса и в България. Сигналите за такива случаи се множат, макар да се оказва, че здравните власти у нас не следят за повторно боледуване, съобщи bTV.

Само във ВМА има 4 случая на медици, диагностицирани за втори път - две медицински сестри, хирург и медицински секретар. Те са излекувани от COVID-19 преди месеци - някои преди 3, други преди цели 8. А сега отново дават положителни проби.

Трима от тези четирима медици карат повторното заразяване леко, един е в по-тежко състояние.

От болницата коментираха, че специалистите нямат обяснение на какво се дължи повторното заразяване.

На въпрос колко са пациентите, боледуващи от коронавирус за втори път, от Здравното министерство и РЗИ заявиха, че те не засичат дали даден пациент вече е попадал в системата или не.

Според вирусолози, за да се говори за повторна инфекция трябва да е доказано чрез генетичен анализ, че в двата случая вирусът е различен и става дума за втора независима инфекция. При първичното заразяване вирусът може да се е задържал в организма и след известно време да се развие отново, без това да се води повторно заразяване.

Междувременно беше съобщено, че поредно огнище на коронавирус у нас е в социална институция. 94 от 116 души са позитивни в дома за лица с умствена изостаналост в каварненското село Българево. Заразени са и 10 души от персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз познавам двама души с пневмония с повторно заболяване.Не са щастливи да го карат повторно.Лекуват се. Дано се справят.Явно силата на антителата да предпазват намаляват след 3-4 месеца
121
0
 
2
 
! Отговори
Христан преди 3 години
Ми уплахата не европейци и азиатци (особено Японците където се отмени олимпиадата), подсказваха че има нещо особенно в този вирус който въобще не е някакво си грипче ..., но ние тук както обикновено последни ще го разберем и може само да се досещаме..... А направо ни се иска и да не мислим защото си познаваме и народа и държавата..... :-( Отдавна пишат че земята със сегашния си ресурс можекла да изхрани не повече от 9 милиадрда... а ги наближавахме с бързо темпо .... и ще хапнем големците ...
120
2
 
4
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Истината е, че няма траен имунитет. Бил си зараазен, "оздрявяваш", изграждаш антитела за известно време, които постепенно намаляват и след няколко месеца пак може да се заразиш. С което теорията на Маангъра за стадния имунитет директно отива в коша.
119
0
 
1
 
! Отговори
мхм преди 3 години
да умират като мислят само за пари
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразяване се доказва на 99% с ДНК тест! До този момент са два доказани случая в целия свят от общо над 56 милиона заразени! Изведнъж само във ВМА има 4 медици с повторни положителни ПСР проби! Това говори много колко фалшиви и неверни са ПСР тестовете...
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ще развиваме стаден имунитет като - швеция , за бацо е важно крьчмите да работят - кво стана сегаКовида повтарял
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще пма разплачете
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А,са ? Ко праим ? Тръц Керо,бяла дъвка!
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако вирусът се задържа в организма и чака удобен момент в бъдеще да започне наново да прави гадости, както някои вируси като този на стресницата, то и младите трябва много да внимават.Ако може да повтаря потретва в опитите си да ви съсири кръвта и да умрете от задушаване, вие ще остаряватя междувременно и ще ставате все по-лесна мишена за него.
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехаа пак сме на първо място в черната класация, на 37 млн. случая има няколко повторно забразени, в бг то - 4 ***.. за сега.
112
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 3 години
До АнонименВие *** сте неспасяеми
111
3
 
1
 
! Отговори
Хибриди бе хора ... преди 3 години
Отделен е въпроса, че през последните 1000 години Сакскобургите са се и чифтосвали по програма и селекция дето му се казва как беше не ГМО-та, а като специална порода при растенията е агрономия, при животните инбриидинг ... И при опита да се смесят двете неща се оказало, че дивото побеждава, неутрализира го, обаче докато се усетим 1,2 милиона жертви на условията създадени за да се скрие всичко това. Инбриидинг оутбриидинг - някой си играл на Бог типично по нацистко евгенетично
110
5
 
0
 
! Отговори
Гледайте ДНК-то преди 3 години
Първото поколение Сакскобургска - Българска ДНК - стабилно както при Банев и нестерилно като при катърите и лайгърите. Второто поколение проявява рядко ***.ло.умие изглеждат некви едно такива почти аутистичния, уж им говориш нищо не вдяват. Просто комбинацията е несъвместима, изкуствена, конфронтираща и нерезонираща с останалите. Трето поколение - или абортират спонтанно или малко след раждането умират като при Даун или други синдроми xyy,xxy и т.н.
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова пробите на позитивните трябва да се пазят за да може след време да се установи дали е мутация или предишния не си е тръгнал.Стана много несигурно,не е работа.
108
3
 
1
 
! Отговори
Ако ме питате преди 3 години
Банев колко жени е минал и все без презерватив отговора е никой не знае - онези 25 години през които е бил на свобода правейки си каквото иска са показателни. Рамзес се е пробвал някога - имал към 200 сина , тоя май го е минал - не се знае колко са дъщерите и синовете му, но се знае кой е татко му. Всеки завоевател когато завладява е използвал различни методи, но доколкото знам тези са разработили и прокарали най-съвършения метод за да затъркат цял един генофонд. Бебета сменени в болниците.
107
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето Борисов, което храним с данъците си, не само ни лае, а направо ни изяжда на дъното на ЕС! Първи по смъртност! Първи по корупция!
106
6
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Най вероятно е така. Но това е адски трудно доказуемо защото трябва да разполагаш със секвенции от предното заразяване. В болниците на лекарите, където се случва най често (после пак ги плюйте) могат да пазят проби наистина и да ги сравняват. В такъв случай, терапията с малки интерфериращи РНКи е най доброто. Но това е временна терапия. Освен ако не се чипосаш, за което наистина съм навит. Но и чипосването на възрастен е трудно, щото ще бъде химерно (част от клетките на организма)...
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Факт 115 виждал ли си болен от грип през лятото ? От Тип А и тип Б ?Нима няма грипни вируси , щом лятото се кротват ?Стига да искаш прочети за коранавирусите , ако искаш и за останалите .Имат ли си оптимална среда и условия за разпространяване , нямат ли си ?
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При първичното заразяване вирусът може да се е задържал в организма и след известно време да се развие отново, без това да се води повторно заразяване." - Това е десет пъти по-лошо от повторно заразяване. Вечен ковид?
103
4
 
11
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Предположението ми за РНК'ите е вярно между другото. Много стабилни и с дълъг живот. И по някакъв начин има lag при транслирането във вирусните протеини. Нищо чудно да остават скрити (криптивни) дълго време. Затова е и необичайно дългата безсимптомна фаза....трябва повече изследвания, но моите приятели китайците вече са започнали да работят и по този проблем. За разлика от ЕС, те от бюджета за Наука не режат, за да подпомагат кръчмите и сексуалното обучение в училищата