4 пилатес упражнения за стягане на тялото

Тялото се движи по-леко, когато е добре стегнато
15 дек 2020 20:21, Михаела Лазарова
0
4 пилатес упражнения за стягане на тялото
Снимка: Istock

Пилатес е невероятен начин да стегнете цялото си тяло без изключение. Пилатес помага не само за отслабване, но и за стабилизиране на мускулатурата, което я прави по-способна не само да гори повече калории и мазнини, но и да помогне в подобряването на стойката. Тялото се движи по-леко, когато е добре стегнато.

Ядрото на тялото, където се намира центърът на тежестта му в основата на гърба и таза, където се срещат важни групи мускули, е важно да бъде стегнато. Когато ядрото ни е в добро състояние, тялото ни има добър баланс и сме значително по-способни да развиваме останалите групи мускули, извайвайки красиво и здраво тяло.

За да подобрите стабилността на тялото, неговата сила и издръжливост, опитайте няколко пилатес упражнения, които можете да правите вкъщи и които ще ви помогнат не само да стегнете тялото, но и да облекчите болките в гърба.

Ножици

Легнете по гръб. Намерете позата на гръбнака, в която усещате естественото му положение. Стегнете добре коремните мускули. Свийте краката в коленете и ги вдигнете над бедрата и таза. Започнете да ги отпускате последователно, като падащият напред крак се разгъва.

За да добавите още трудност към упражнението, изпънете и двата крака и започнете да ги редувате, подобно на разминаваща се ножица. Направете 2 отделни серии с по 8 повторения. Вдишвайте при сгъване на краката, издишвайте при разгъване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари