Кои са ползите от упражненията със слабо въздействие?

Упражненията със слабо въздействие могат да изгорят калории и да изградят мускулна маса
17 дек 2020 00:45, Михаела Лазарова
2
Кои са ползите от упражненията със слабо въздействие?
Снимка: Istock

Ако искате да включите повече физическа активност в ежедневната си рутина, вероятно фитнес терминът „упражнения със слабо въздействие“ би ви се сторил като нещо, от което няма особена полза. Когато чуем слабо натоварване първата ни мисъл е, че няма смисъл от подобен тип тренировка. Това е грешно твърдение.

Упражненията със слабо натоварване не са по-малко ефективни от всички останали. Ако действате с правилната интензивност и постоянство, тези упражнения помагат за изгаряне на телесни мазнини без риск от травми и натоварвания.

Какво представляват упражненията със слабо въздействие?

Когато се говори за въздействие при упражненията се има предвид това, което постигаме и колко сила прилагаме в определено движение на тялото. Движенията, които създават голямо натоварване и стрес върху ставите, включват тичане, скокове, прескачане на препятствия, скачане на въже, както и всички останали видове тренировки, при които ставите са под силен натиск. При скокове, например, ставите поемат огромен товар при обратното стъпване на земята. Това създава голям риск от травми и наранявания.

При упражненията с по-слабо въздействие рискът от травми е значително по-нисък. Те са подходящи за хора с проблеми с опорно-двигателния апарат.

Кои са ползите от упражненията със слабо въздействие?

Те щадят ставите

Най-голямата полза от този тип упражнения е щадящото им въздействие върху ставите. Те са много по-лесни за изпълнение и не създават условия за травми или влошаващи вече съществуващи такива. Тези упражнения позволяват на хора с артрит или травми, които имат ограничени движения, да спортуват и да се движат активно без риск. Интензивните и натоварващи упражнения могат да износят ставите и да предизвикат силни болки, докато при тренировките с ниско въздействие този риск е малък.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лесно изпълнение? Пробвайте баланса от картинката, ама по начина който го е изпълнила каката. Високо повдигане, изпънат гръбнак и изправени крака. Задържане поне 30 сек.
1
1
 
4
 
! Отговори
Кумчо Вълчоооу преди 3 години
Миxалке, кажи сега, яко ли беше като на младини те пopexa y зaдникa? Нали раздаваше смело "Съвети за незабравим аналeн сeкс" преди 10-15 години. Всеки, който иска може да го намери в Гугъл и Днеската.