5 начина да стопите корема

Работете за подобряване на мускулатурата
11
5 начина да стопите корема
Снимка: Istock

Натрупването на мазнини около талията не е просто естетичен проблем. Коремните мазнини са опасен враг на здравето. Те повишават риска от диабет, сърдечносъдови заболявания, хормонални дисбаланси и могат да влошат общото ви здравословно състояние с течение на времето. Натрупването на мазнини в която и да е друга зона от тялото не е така рисково, както е в областта на корема. Ето защо е много важно да направите всичко възможно да намалите обиколката на талията си.

Как да намалите обиколката на талията си? Ето няколко начина да успеете.

Променете диетата си

Като казваме диета, нямаме предвид да следвате краткосрочни диети с обещаващи бързи резултати. По-скоро е важно да промените начина си на хранене и начина си на живот. Изключете всички вредни храни, пържени изделия, готови, преработени и обогатени с изкуствени добавки продукти. Ограничете или изключете от хранителния си режим захарите, наситените мазнини, тестените изделия от рафинирано брашно. Всички те не носят ползи на организма, а само излишни калории, които се превръщат в мазнини по тялото.

Спете повече

Недостатъчният сън може да доведе до трупане на излишни коремни мазнини. Ако спите по 4-5 часа на нощ ще ви е много по-трудно да се справите с излишното тегло, особено около талията. Важно е да си осигурявате 8 часа сън всяка нощ и по възможност по едно и също време.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 години
По принцип, първостепенна е диетата. Аз лично от лятото съм свалил около 20 килограма и задържам. Първо - изчистете диетата. И е добре по един ден седмично да не папате 24 часа. Второ - много, много ходене. Поне веднъж седмично - на Витоша - между 7 и 14 километра ходене с темпо. В зависимост от местоживеенето - намерете си сгоден маршрут за разходка. И после идва спорта. Но, каквото и да Ви разправят - глад и ограничение му е майката. Без това, смисъл няма особен. И постоянство.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от опит ви казвам като почнах да спя повече станах дембел