Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва

Обвиненията - нарушил е условната си присъда
Обновена: 17 яну 2021 22:03 | 17 яну 2021 20:32, Веселина Йорданова
446
Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва
Снимка: БГНЕС

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" в Москва, когато се канеше да мине паспортен контрол, предаде Франс прес.

Още по темата
Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални още при пристигането му в Русия.

Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условната си присъда, издадена през 2014 година. През последните месеци Навални беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне.

44-годишният критик на Кремъл заяви, че не страхува, че ще бъде задържан в Русия, защото е невинен. "Аз, арестуван? Аз съм невинен човек", каза той пред репортери, преди да се качи на борда на самолета на руската авиокомпания "Победа".

Затворническите служби в Русия потвърдиха, че са задържали опозиционера.

Той "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

След ареста членките на ЕС Литва, Латвия и Естония призоваха днес да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия. Това съобщи литовското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Задържането на Алексей Навални от руските власти е напълно неприемливо. Настояваме за незабавното му освобождаване, написа в Туитър външният министър на Литва Габриелюс Ландсбергис.

"ЕС трябва да действа бързо и ако той не бъде освободен, необходимо е да обсъдим рестриктивни мерки в отговор на този безсрамен акт", допълни литовският първи дипломат. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
336- ДАЙ КООРДИНАТИ ОТ КЪДЕТО ДА ВИДИМ ЧЕ РУСИЯ ПРИЕМА ЕМИГРАНТИ- ЩОТО МИН ЗАПЛАТА 118 ЕВРО- СПРАВКА УИКИПЕДИЯ МИН ЗАПЛАТИ ЗА 2020Г.,
196
16
 
12
 
! Отговори
Колкото до преди 3 години
бягащите от Русия - справка - Русия е на четвърто място в света по прием на емигранти. Англия е на пето
195
11
 
11
 
! Отговори
Е и преди 3 години
На такива като него в затвора им е мястото. Когато си се отдал под наем на тези, които всячески пробват да унищожат страната ти, какво друго можеш да очакваш. Абсолютен предател и грантаджия на къс повод от ***. А колкото до демокрацията в Русия - тоя е още жив благодарение на същата тази руска власт
194
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според социологическата агенция ,,Левада" 53% от руснаците между 18 и24год.биха напуснали Русия.Навални явно е мазохист!
193
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
който лъже и краде - във затвора.....яде!Там му е мястото на Нахални!
192
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще се върнеш в страна от която всички бяхат ?!Навални се прецаква сам.Или са го предупредили от Кремъл, че ще избият роднините му в русия, както се прави обикновено в русия
191
2
 
8
 
! Отговори
до 318 "българи преди 3 години
За кое нормално говориш там?!
190
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само един нещастно-ангажиран журналист може да напише "Руските затворнически служби". Тези служби си имат официално и известно на средно интелигентния читател название - ФСИН. Затворнически служби има както в България, така и във всички други страни. Друг е въпросът за бдителността на нашите затворнически служби - случва ни се затворници да си излизат през централния вход на централния затвор.
189
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като начало ще го подложат на пълен медицински преглед за да се уверят, че господарите му не са го почерпили с бавно действащо чайче, а килията отделно си го чака.
188
14
 
12
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
какво падение на кремълската администрация.............
187
14
 
9
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Прочетох някъде че са започнали да арестуват поддръжниците на Навални ,но във светлината на разстрелите във Капитолия това си е само една закачка .
186
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
доживотен затвор в колония на север ще успокои напрежението му
185
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мммммммммдобре...
184
8
 
9
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Интересна работа изглежда германците не са му давали да гледа телевизия иначе щеше да знае че всяка демонстрация е удар срещу демокрацията законите и тн И се прекратява със военно положение ,а подбудителите и извършителите се съдят . Та за двоиният аршин Навални е борец за демокрация ,а поддръжниците на Тръмп са терористи влезли насилствено във сената им .
183
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""След ареста членките на ЕС Литва, Латвия и Естония призоваха днес да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия."Куцо и сакато започнаха да се упражняват върху проблеми, които не ги засягат.
182
17
 
15
 
! Отговори
От рушката клоака преди 3 години
само новини за убийства или дефектни ракети и самальоти.
181
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ся, ко...
180
18
 
23
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Не знам защо нашите медии толкова ни занимават с предател като Навални. Има си закони в Русия. Нарушил е гаранцията си, естествено ще го арестуват и ще го закарат в съда. Това е най-нормалното нещо.
179
12
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Ако наистина Путин беше опитал да го убие тоя никога нямаше да се върне в Русия . Сам се издаде ,че всичко това е една грандиозна постановка. Ако беше Американец щеше да лежи до живот за подривни дейност !!
178
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 307 А ,защо същите тези власти го пуснаха в чужбина?