Пийте зелен чай за свеж дъх и здрави венци

Как напитката се грижи за оралното ни здраве
22 яну 2021 22:10, Михаела Лазарова
5
Пийте зелен чай за свеж дъх и здрави венци
Снимка: Istock

Какъв чай обичате да пиете? Някои предпочитат билков, други плодов, но и зеленият чай има своите почитатели. Знаем, че редовната му консумация ни помага да сме енергични, подобрява метаболизма и храносмилането, грижи се за здравето на сърцето, доброто ни настроение. Но зеленият чай има и редица ползи за оралното здраве. Ето някои от тях.

За здрави венци

Венци, които се отдръпват, кървят, болят, загуба на зъб... Проблем, който не търпи отлагане, защото може да се касае за пародонтоза – хронично възпаление в отговор на бактерии в устната кухина, увреждащо венците и костната структура, които поддържат нашите зъби. От друга страна, според западни изследвания, полезният зелен чай, помага за намаляването на възпаления в устната кухина и предпазва от развитие на пародонтални заболявания, като и подобрява здравето на венците и зъбите.

Учените свързват пародонталните заболявания и с други състояния като сърдечни заболявания и диабет, ето защо е хубаво по-често да пием зелен чай.

Намалява риска от кариеси

Благодарение на това, че уникалният зелен чай има качествата да контролира развитието на вредни бактерии в устата и да понижава киселинността на слюнката и зъбната плака, той може да бъде нашата любима напитка за по-малко кариеси. Според някои изследвания, дори жабуренето на устата с отвара от зелен чай може да подобри оралното здраве.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е разтвор от овесена трева на прах
3
0
 
1
 
! Отговори
GodisSavior888 преди 3 години
До АнонименСигурно е зелен чай, но от ситносмляния, който ползват в Азия (вкл. Япония, Южна Корея) като матча. Доколкото знам се слага от праха смлени листа и се залива с вода около 95 градуса Целзии, като по принцип има и специална бъркалка. Затова прилича малко на каша или зеленчукова супа, заради формата, под която е зеления чай и начина на приготвяне предполагам.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яжте боб за гръмка, продъителна и облекчителна прдня.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сам мерси като виждаме кой го пише и се отказваме след малко ще пиле нещото негативно не ти вярвам мише