4 семена, които подобряват храносмилането

Хапвайте ленено семе
13 фев 2021 23:40, Михаела Лазарова
18
4 семена, които подобряват храносмилането
Снимка: Istock

Обичате ли да хапвате сусамово семе, дори под формата на тахан? Тези малки семена изобилстват от полезни хранителни елементи, а това, което ги прави наистина специални, е че спомагат за нормализиране перисталтиката на червата. Кои други вкусни семена се грижат за доброто ни храносмилане, вижте в следващите редове.

Семена кимион

Кимионът обикновено ни напомня за чудесните домашни соленки, върху които го поръсваме. Според проучване, публикувано в WebMD (2009) семената помагат за намаляване на киселините, при подуване на корема, срещу проблеми с апетита, спазми на стомаха и червата и действат като леко слабително средство. Кимионът може да се добавя към ястия, да се приготвя чай с него или да се консумира под формата на масло. Той е богат на желязо, калций, фолиева киселина, цинк и други важни хранителни вещества.

Семена от чиа

Малките семенца често биват наричани суперхрана. Чиата е чудесен източник на фибри, които подпомагат храносмилането, насърчавайки редовността на червата, което я прави една от най-подходящите храни при запек. В допълнение, семенцата помагат за подобряване на нивата на глюкозата в кръвта, като забавят храносмилането на въглехидратите.

Обърнете внимание на това как се консумират. Не бива да се приемат повече от 2 с. л. семена на ден. Също така е важно чиата да бъде добавена към закуска, като мюсли, овесена каша, смути, кисело мляко, печива, сок, вода, мляко, за да не раздразни стомаха и за да не се задавите, тъй като семената са много малки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Семки от люта чушка и чер пипер . Крематориум в стомаха.. огън и жупел в нужника.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Соленките се поръсват с ким, не с кимион.
4
3
 
2
 
! Отговори
Семки и бонбонки преди 3 години
Не се накълвахте с тези семена.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Лененото семе не е добро заради трипсин инхибиторите,мисирките малко да попрочетат нещо преди да копипействат.
2
5
 
7
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Стига сте писали глупости бря.Дръжте са прилично.Язе мислам чи най добре помага за раносмилането лятос студен айрян,а зимъска греяна ракия.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човешки семена. От мъж.