Как лицевите опори помагат в отслабването?

Колкото по-големи групи мускули натоварвате, толкова повече калории изгаряте
5
Как лицевите опори помагат в отслабването?
Снимка: Istock

Лицевите опори са едно прекрасно упражнение за стягане на цялото тяло, най-вече на мускулите на ръцете, гърдите, гърба, корема. Не са за пренебрегване нито от мъжете, нито от жените, защото имат много ползи и са средство не само за стягане и изграждане на мускулатурата, но и за изгаряне на калории.

Когато се изпълняват правилно, лицевите опори могат да ви помогнат да изваете мускулите на гърдите, трицепсите, раменете, ядрото на тялото, корема. Всички тези групи мускули работят в симбиоза, докато правите лицеви опори. Колкото по-големи групи мускули натоварвате, толкова повече калории изгаряте. Ето защо лицевите опори са прекрасни за тази цел.

Едно проучване, публикувано в Journal of Strength and Conditioning Research и цитирано от healthdigest.com констатира, че силовите упражнения, като лицеви опори, клекове, напади влизат в категория енергични упражнения, при които се изгарят не толкова много калории при самото изпълнение на упражнението, а впоследствие.

Ключът е в правилното изпълнение на упражнението

За да изгаряте повече калории при лицеви опори и при което и да е друго упражнение е много важно да го изпълнявате правилно. За да бъде това така е от значение да ангажирате съзнателно групите мускули, които участват в изпълнението. Не отпускайте тялото си и не се оставяйте да изкривявате стойката си. Стегнете корема, гърба, гърдите и ръцете, докато правите лицеви опори.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази информация се образуваше в средното училище и на всеки му беше известно !Не случайно ,във всяко училище имаше по един шишко ,за подигравка на всички останали !Факти ..
2
6
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Никак никак никак не помагат
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много искат да продължи това интересно мие колко пари зимат тия та карат народа да полудее тотално и чак тогава да отлабят