6 антистареещи съвета, на които да не се доверявате

Ако сте млада нямате нужда от антиейдж грижа за кожата
0
6 антистареещи съвета, на които да не се доверявате
Снимка: Istock

Стареенето на кожата е един от най-големите кошмари за всяка жена. Ето защо често се обръщаме към различни антистареещи съвети, с които да се опитаме да забавим тези процеси и да накараме кожата си да сияе и да изглежда млада. Някои от популярните антистареещи съвети обаче са не само погрешни, но и могат да накарат кожата да влоши състоянието си още по-бързо.

На кои антистареещи съвети да не се доверявате за млада и красива кожа?

Ексфолирането всеки ден поддържа кожата млада

Истината е, че с ексфолирането трябва да се внимава и да не се прекалява. Достатъчно е кожата да се ексфолира веднъж седмично, за да има добър ефект върху кожата. В противен случай то има негативно влияние, дори може да я състари. Прекалено честото ексфолиране предизвиква раздразнения, пречи на нормалното обновление на клетките, прави кожата ранима и податлива на различни проблеми.

Достатъчно е да използвате малко слънцезащитен крем

Слънцезащитните кремове често са с тежка и мазна текстура, затова и много жени ги пропускат в ежедневната си рутина или просто слагат съвсем малко. Това обаче е грешка, защото твърде малко от този продукт не защитава кожата от вредните слънчеви лъчи, които предизвикват стареене на кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари