5 натурални грижи при косопад

Стимулират растежа на косата
26 мар 2021 22:37, Михаела Лазарова
2
5 натурални грижи при косопад
Снимка: istock

Косата играе съществена роля в самочувствието на жените, а и на мъжете. Косопадът е истински кошмар за онези, които са се сблъсквали с него. Причините косата да започне да пада са много. Те включват хормонални проблеми, разстройства в храненето, спазване на диети, хранителни дефицити, генетични фактори.

Съществуват някои ефективни натурални методи за стимулиране на растежа на косата. Те могат да допълнят медицинските методи за овладяване на косопада, които е добре да обсъдите с лекар дерматолог.

Кои са натуралните начини за стимулиране растежа на косата, които можете да опитате?

Екстракт от зелен чай

Зеленият чай има много ползи за здравето. Той е богат на антиоксиданти, които подобряват здравословното състояние, борят се с възпалението, стареенето на клетките. Зеленият чай може да помогне и в спиране на косопада. Редовната консумация на зелен чай има благотворен ефект върху растежа и подпомага фоликулите на косъма.

Глухарче

Глухарчето е много богато на витамини, минерали и има противовъзпалителни свойства, които играят важна роля в растежа на косата. Направете отвара от глухарче, като сварите 2 супени лъжици семена или корен от глухарче в 500 мл гореща вода. Изчакайте да изстине и изплакнете косата с отварата след измиване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: косакосопадзелен чай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
д-р Иванов преди 3 години
Французите имат поговорка че най-доброто средство против косопад е гилотината!!!
1
1
 
1
 
! Отговори
9 преди 3 години
Хормонални не сте ок при косопад.