5 нездравословни храни, помагащи в отслабването

Консумацията на полезни мазнини може да помогне да се чувствате сити за по-дълго
3
5 нездравословни храни, помагащи в отслабването
Снимка: istock

В стремежа си да отслабнат, много хора премахват определени храни или цели хранителни групи от хранителния си режим. Някои храни са обявени за вредни или нездравословни, което автоматично ги слага в списъка със забранени за консумация продукти. Демонизирането им е колкото полезно, толкова и вредно, защото се оказва, че някои така наречени нездравословни храни всъщност имат и много полезни страни.

Кои са нездравословните храни, които всъщност могат да ви помогнат да отслабнете?

Хляб

Хлябът е един от най-големите демони, когато се заговори за диети и отслабване. Много борещи се с килограмите хора предпочитат да го изключат напълно от менюто си, смятайки, че така ще решат проблемите с теглото. Калоричен и недиетичен всъщност е белият хляб, докато пълнозърнестият хляб и другите видове хляб от алтернативни брашна могат да ви помогнат в контрола на теглото. Те съдържат сложни въглехидрати, протеини и растителни мазнини, които ускоряват метаболизма.

Масло

Маслото също е продукт, който мнозина предпочитат да премахнат от храненето си, защото го смятат за вредно и нездравословно. Пълномасленото масло обаче съдържа важни мазнини, които намаляват риска от затлъстяване и ако бъде включено по правилния начин и в полезните количества в диетата, маслото всъщност може да ви помогне да контролирате теглото си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: диетахлябхрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хляба, маслото, месото,яйцата са вредни? Ако се готвят и се яде в рамките на разумното едва ли. За отслабване може и да не стават, но не са и вредни. А преработените храни които дават много калории, сол, транс мазнини, полезни ли са? За производителите им и фармацевтичните компании за бъдещите пациенти
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хляба понага при отслабването?Ем сладоледа и той.