5 навика, които запушват порите на кожата

Измиващи продукти за коса
4
5 навика, които запушват порите на кожата
Снимка: istock

Акнето е един от най-често срещаните кожни проблеми, който засяга много хора. То се среща в различни форми, но това, което ги обединява, са запушените пори. Има много фактори, които могат да допринесат за запушването на порите на кожата, което причинява задържане на мъртви клетки, себум, бактерии, които в крайна сметка възпаляват кожата и предизвикват акне.

Има някои ежедневни навици, за които вероятно не подозирате, че допринасят за запушването на порите на кожата. Кои са те?

Кучешки целувки

Ако позволявате на домашния си любимец да ви ближе по лицето, трябва да знаете, че това може да запушва порите на кожата ви. Устата на кучетата е пълна с бактерии. Когато то ближе лицето ви, бактериите се пренасят върху кожата ви и запушват порите. Ако страдате от акне, това може да влоши състоянието му. Дори да нямате този кожен проблем има риск той да се появи.

Човешки целувки

Не само кучешката уста е пълна с бактерии. Човешката също. Ето защо целувките по бузите също могат да се окажат причинител на запушване на порите. Освен това, когато някой ви целува, носът му също се допира до лицето ви, което носи допълнителни бактерии за кожата ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: кожапъпкичерни точки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Смислов преди 3 години
Ако сте млада и хубава мацка и се дупите без бикини много ясно, че ще Ви запушат порите на кожата.