Как да намалите отпускането на кожата

Двойна доза антиоксиданти
17 апр 2021 10:00, Михаела Лазарова
13
Как да намалите отпускането на кожата
Снимка: istock

Никоя жена не харесва бръчките по лицето, вялата и отпусната кожа. Как може да противодействаме на тези процеси? Вижте няколко лесни стъпки за повече красота.

Намалете консумацията на захар и захарни изделия

За съжаление, откриваме все повече негативи за нашето здраве, отколкото ползи от тяхната консумация. Що се отнася до състоянието на кожата, захарта може да бъде наречена враг на красотата ни.

Редовната ѝ консумация предизвиква процес в храносмилателната ни система, наречен гликация, който допринася за по-бързото разграждане на колагена в кожата. В резултат забелязваме, че кожата ни е станала не само по-вяла, но е отпусната, появили са се и повече фини линии.

Грижа с кокосово масло

Уникалното кокосово масло се грижи за здравето на нашата кожа и отвътре навън, когато го консумираме. Нанесено върху нея пък, то играе ролята на овлажнител. Кокосовото масло е една от най-добрите грижи в борбата с вялата кожа, бръчките. Мастните киселини, на които е богато, проникват в дълбочина в кожата.

Според проучване проведено от National Institute of Health, кокосовото масло е ефективна грижа за сухата кожа, предотвратява увисването ѝ премахва бръчките. Кокосовото масло може да се нанася с леки масажни движения върху почистена кожа на лицето (и шията), само в определени от вас зони, като околоочен контур, чело, да бъде част от вашите маски за лице.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари